autor:

mihaela idriceanu

» » Mancaruri cu carne

Polenta alla boscaiola

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2010

Ingrediente
o mamaliga maricica :), 400 g carnati proaspeti, 500 g ciuperci champignon, 150 ml suc de rosii, o ceapa mica, 1 catel usturoi, ulei de masline, 50 g parmezan ras, 50 g gorgonzola(facultativ)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

28 voturi

Mod de preparare

Calim ceapa tocata in ulei de masline pana devine transparenta.adaugam carnatii taiati si usturoiul tocat si lasam 10 minute la foc mic. Adaugam apoi ciupercile curatate si taiate felii ,saram si lasam inca 15 minute la foc potrivit.La urma punem sucul de rosii si mai lasam 5-10 minute.

Asezarea in tava e la fel ca la lasagna: punem cateva linguri din sosul de carnati pe fundul tavii,apoi jumatate de mamaliga(care trebuie sa fie fierbinte si destul de moale pt a se intinde pe toata suprafata tavii),presaram parmezan ras si bucati de gorgonzola(se poate inlocui cu cascaval),apoi turnam jumatate din sos.Continuam cu restul de mamaliga,parmezan si restul de sos.

Dam la cuptorul preincins la 200 de grade pt 20 minute.Inainte de a servi presaram patrunjel tocat.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Polenta alla boscaiola" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
RASOL DIN CARNE DE PASARE

RASOL DIN CARNE DE PASARE

Carnea se spala foarte bine si se fierbe in apa rece.Dupa ce luati spuma adaugati legumele curatate,spalate

24 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Fricasse de pui cu salvie si cus-cus

Fricasse de pui cu salvie si cus-cus

Fricassee-ul este de fapt o carne prajita ,servita cu un sos alb cu smantana.Se face foarte simplu

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Absolut delicioasa.Mi-a ramas carnat de la Craciun si-am profitat de ocazie.Nici macar n-am apucat sa-i fac poza,s-a terminat rapid.*****

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stephanie Muntean , 27 iulie 2014

    Si mie imi place ideia dar voi inlocui carnatul cu carne de pui maruntita cu cutitul, sau carne toccata de vita/porc, mai dietetic, cred eu, multumesc pentru ideia minunata.

  • Fara foto

    Nicoleta Ghiorma , 26 iulie 2014

    daca pun telemea de oaie in lok de gorgonzola nu iese mai gustoasa zik si eu ? ms

  • Fara foto

    Dalia Si Florin Rohozneanu , 26 iulie 2014

    buuuun

    • Fara foto

      Madalina Killfoil , 16 august 2013

      Cred ca e foarte buna, am s-o incerc cat de curand.....

    • Fara foto

      Viorica Viola Viola , 03 iulie 2013

      imi place ideea see you mamaliga in loc de pasta, bravo voi incerca.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2011

      Interesanta idee ca lasagnia si foarte gustoasa.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2011

      Delicioasa,eu fac fara ciuperci,dar o sa incerc si reteta ta.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

      Foarte bine arata.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

      Asa ceva mananci la greu...*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

      Tentatie absoluta!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

      Îmi place combinaţia. Am salvat!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

      arata fff bine...am s-o incerc si eu! Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

28 voturi

Ingrediente

  • o mamaliga maricica :)
  • 400 g carnati proaspeti
  • 500 g ciuperci champignon
  • 150 ml suc de rosii
  • o ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • ulei de masline
  • 50 g parmezan ras
  • 50 g gorgonzola(facultativ)

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Interesanta idee ca lasagnia si foarte gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Favas á Portuguesa