autor:

mihaela idriceanu

» » Mancaruri cu carne

Polenta alla boscaiola

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2010

Ingrediente
o mamaliga maricica :), 400 g carnati proaspeti, 500 g ciuperci champignon, 150 ml suc de rosii, o ceapa mica, 1 catel usturoi, ulei de masline, 50 g parmezan ras, 50 g gorgonzola(facultativ)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

28 voturi

Mod de preparare

Calim ceapa tocata in ulei de masline pana devine transparenta.adaugam carnatii taiati si usturoiul tocat si lasam 10 minute la foc mic. Adaugam apoi ciupercile curatate si taiate felii ,saram si lasam inca 15 minute la foc potrivit.La urma punem sucul de rosii si mai lasam 5-10 minute.

Asezarea in tava e la fel ca la lasagna: punem cateva linguri din sosul de carnati pe fundul tavii,apoi jumatate de mamaliga(care trebuie sa fie fierbinte si destul de moale pt a se intinde pe toata suprafata tavii),presaram parmezan ras si bucati de gorgonzola(se poate inlocui cu cascaval),apoi turnam jumatate din sos.Continuam cu restul de mamaliga,parmezan si restul de sos.

Dam la cuptorul preincins la 200 de grade pt 20 minute.Inainte de a servi presaram patrunjel tocat.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Polenta alla boscaiola" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu ceapa

Tocanita de porc cu ceapa

Pulpa de porc o spalam, o tamponam cu un servet si o taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o

4 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu unt  si ciupercute calite cu usturoi

Piept de pui cu unt si ciupercute calite cu usturoi

Aceasta este o reteta pe care eu o prepar atunci cand nu am mai mult de 30min la dispozitie.In plus

11 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Absolut delicioasa.Mi-a ramas carnat de la Craciun si-am profitat de ocazie.Nici macar n-am apucat sa-i fac poza,s-a terminat rapid.*****

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stephanie Muntean , 27 iulie 2014

    Si mie imi place ideia dar voi inlocui carnatul cu carne de pui maruntita cu cutitul, sau carne toccata de vita/porc, mai dietetic, cred eu, multumesc pentru ideia minunata.

  • Fara foto

    Nicoleta Ghiorma , 26 iulie 2014

    daca pun telemea de oaie in lok de gorgonzola nu iese mai gustoasa zik si eu ? ms

  • Fara foto

    Dalia Si Florin Rohozneanu , 26 iulie 2014

    buuuun

    • Fara foto

      Madalina Killfoil , 16 august 2013

      Cred ca e foarte buna, am s-o incerc cat de curand.....

    • Fara foto

      Viorica Viola Viola , 03 iulie 2013

      imi place ideea see you mamaliga in loc de pasta, bravo voi incerca.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2011

      Interesanta idee ca lasagnia si foarte gustoasa.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2011

      Delicioasa,eu fac fara ciuperci,dar o sa incerc si reteta ta.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

      Foarte bine arata.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

      Asa ceva mananci la greu...*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

      Tentatie absoluta!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

      Îmi place combinaţia. Am salvat!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

      arata fff bine...am s-o incerc si eu! Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

28 voturi

Ingrediente

  • o mamaliga maricica :)
  • 400 g carnati proaspeti
  • 500 g ciuperci champignon
  • 150 ml suc de rosii
  • o ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • ulei de masline
  • 50 g parmezan ras
  • 50 g gorgonzola(facultativ)

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

14 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Interesanta idee ca lasagnia si foarte gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
TOCANITA DE PIPOTE SI INIMI DE PUI