Untul il mixam spuma impreuna cu zaharul si galbenusul de ou.
Incorporam smantana, iar apoi praful de copt.
Adaugam coaja rasa de lamaie, iar la final punem faina.
Framantam cu mana pana obtinem un aluat nelipicios, cam ca o plastelina.
Intr-o tava dreptunghiulara punem hartie de copt.
Aluatul il punem in tava si cu degetele il intindem pe intraga suprafata a tavii.
Dam foaia de aluat in cuptorul incins pentru 8 minute.
Albusurile le mixam pana se intaresc.
Nuca o amestecam cu zaharul pudra.
Dupa ce am copt 8 minute foaia, o scoatem din cuptor, o ungem cu gem si presaram nuca peste tot.
Deasupra punem albusurile si le uniformizam.
Bagam iar tava in cuptor .
Lasam pana albusurile devin aurii, iar foaia este coapta.
Tragem putin de hartia de copt intr-o parte ca sa verificam daca blatul este bine facut.
Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Acum poate fi taiata si sa o servim!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii