Untul il mixam spuma impreuna cu zaharul si galbenusul de ou.
Incorporam smantana, iar apoi praful de copt.
Adaugam coaja rasa de lamaie, iar la final punem faina.
Framantam cu mana pana obtinem un aluat nelipicios, cam ca o plastelina.
Intr-o tava dreptunghiulara punem hartie de copt.
Aluatul il punem in tava si cu degetele il intindem pe intraga suprafata a tavii.
Dam foaia de aluat in cuptorul incins pentru 8 minute.
Albusurile le mixam pana se intaresc.
Nuca o amestecam cu zaharul pudra.
Dupa ce am copt 8 minute foaia, o scoatem din cuptor, o ungem cu gem si presaram nuca peste tot.
Deasupra punem albusurile si le uniformizam.
Bagam iar tava in cuptor .
Lasam pana albusurile devin aurii, iar foaia este coapta.
Tragem putin de hartia de copt intr-o parte ca sa verificam daca blatul este bine facut.
Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Acum poate fi taiata si sa o servim!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii