autor:

costy1969

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pomana porcului

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 octombrie 2009

Ingrediente
- 1 - 2 kilograme carne porc, - 3 - 4 catei de usturoi, - 1 - 2 litri de apa, - 250 - 500 grame malai, - sare, piper, boia de ardei, cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

22 voturi

Mod de preparare

In momentul taierii porcului de Ignat, in timpul transarii acestuia, se aleg bucati de carne din ceafa, pulpa, de pe burta, bucati de slanina, in jur de 1-2 kilograme, in functie de cate persoane ajuta la treaba, care se taie bucati potrivite si se pun la prajit intr-o tigaie sau ceaun de tuci. Se lasa sa se prajeasca la foc mic, amestecand din cand in cand pana cand incepe slanina sa se topeasca. Se adauga usturoiul zdrobit, cimbru, sare, piper, boia de ardei (dupa gust) si o ceasca de apa, in jur de 100 ml. Se lasa sa clocoteasca apa pana scade si carnea este frumos rumenita. Binenteles ca la acest preparat merge si o mamaliguta preparata din apa, sare si malai. Se lasa la facut si se serveste cand porcul este terminat de transat, inceputul fiind cu o tuica fiarta, iar preparatul asezonat cu muraturi asortate de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana porcului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului

Pentru un prânz în familie, am pregătit carne de porc în stil “pomana porcului”

5 voturi    5 comentarii
1h
Retete de Craciun

  • 3 comentarii

  • Dragos Antonio Simion , 08 ianuarie 2014

    immmm....pare gustos

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Delicios....oricum.Obiceiurile sunt frumoase si trebuie respectate.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Nimic nu este mai gustos ca pomana porcului, noi punem doar sare la carne, obligatoriu o mamaliguta si varza murata.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

22 voturi

Ingrediente

  • - 1 - 2 kilograme carne porc
  • - 3 - 4 catei de usturoi
  • - 1 - 2 litri de apa
  • - 250 - 500 grame malai
  • - sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

flori de piatra (Chef de cuisine)

Delicios....oricum.Obiceiurile sunt frumoase si trebuie respectate.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de castraveti murati