autor:

costy1969

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pomana porcului

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 octombrie 2009

Ingrediente
- 1 - 2 kilograme carne porc, - 3 - 4 catei de usturoi, - 1 - 2 litri de apa, - 250 - 500 grame malai, - sare, piper, boia de ardei, cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

22 voturi

Mod de preparare

In momentul taierii porcului de Ignat, in timpul transarii acestuia, se aleg bucati de carne din ceafa, pulpa, de pe burta, bucati de slanina, in jur de 1-2 kilograme, in functie de cate persoane ajuta la treaba, care se taie bucati potrivite si se pun la prajit intr-o tigaie sau ceaun de tuci. Se lasa sa se prajeasca la foc mic, amestecand din cand in cand pana cand incepe slanina sa se topeasca. Se adauga usturoiul zdrobit, cimbru, sare, piper, boia de ardei (dupa gust) si o ceasca de apa, in jur de 100 ml. Se lasa sa clocoteasca apa pana scade si carnea este frumos rumenita. Binenteles ca la acest preparat merge si o mamaliguta preparata din apa, sare si malai. Se lasa la facut si se serveste cand porcul este terminat de transat, inceputul fiind cu o tuica fiarta, iar preparatul asezonat cu muraturi asortate de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana porcului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in sos picant

Pulpe de pui in sos picant

Curatam pulpele de pui de eventualele resturi de pene ramase. Le parlim putin la flacara de la aragaz

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu carne tocata la cuptor

Cartofi cu carne tocata la cuptor

Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.Se taie in felii de grosimea unui

43 voturi    8 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dragos Antonio Simion , 08 ianuarie 2014

    immmm....pare gustos

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Delicios....oricum.Obiceiurile sunt frumoase si trebuie respectate.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Nimic nu este mai gustos ca pomana porcului, noi punem doar sare la carne, obligatoriu o mamaliguta si varza murata.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

22 voturi

Ingrediente

  • - 1 - 2 kilograme carne porc
  • - 3 - 4 catei de usturoi
  • - 1 - 2 litri de apa
  • - 250 - 500 grame malai
  • - sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

flori de piatra (Chef de cuisine)

Delicios....oricum.Obiceiurile sunt frumoase si trebuie respectate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
File de pui cu piure gratinat