In momentul taierii porcului de Ignat, in timpul transarii acestuia, se aleg bucati de carne din ceafa, pulpa, de pe burta, bucati de slanina, in jur de 1-2 kilograme, in functie de cate persoane ajuta la treaba, care se taie bucati potrivite si se pun la prajit intr-o tigaie sau ceaun de tuci. Se lasa sa se prajeasca la foc mic, amestecand din cand in cand pana cand incepe slanina sa se topeasca. Se adauga usturoiul zdrobit, cimbru, sare, piper, boia de ardei (dupa gust) si o ceasca de apa, in jur de 100 ml. Se lasa sa clocoteasca apa pana scade si carnea este frumos rumenita. Binenteles ca la acest preparat merge si o mamaliguta preparata din apa, sare si malai. Se lasa la facut si se serveste cand porcul este terminat de transat, inceputul fiind cu o tuica fiarta, iar preparatul asezonat cu muraturi asortate de sezon.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii