Porc, ananas, orez şi ciuperci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Porc, ananas, orez şi ciuperci

Ingrediente

  • - 1 kg de carne de porc
  • - 2 cepe mari
  • - 1 cutie de ananas
  • - putin ardei roşu
  • 1 ardei iute(facultativ)
  • -pudră de roşcove(facultativ)
  • - curry sau pudră de Colombo
  • -o rez Basmati
  • - ulei
  • -sos de soia
  • - ciuperci champignons

Mod de preparare

Taie bucăţi mici carnea şi o prăjeşte în ulei. Adaugă ceapa felii subţiri şi ardeiul şi mai căleşte 15 minute.

Adaugă curry dupa gust(1 linguriţă pâna la 3 linguri), amestecă bine. Adaugă sucul din ananas si un pahar de apă şi mai fierbe cam 1 oră acoperit. Verifica să nu se prindă şi dacă e carnea făcută. Adaugş sos de soia şi ananasul bucăţele. Vezi dacă mai trebuie sare şi serveşte cu orez fiert, cu ciuperci, murături sau salată verde.

Am făcut rost de pudră de roşcove de la un magazin bio că eram curioasă cum este şi am adaugat puţin. E un gust asemănator cu cacaua.

Eu am făcut ciuperci astfel: am tăiat ciupercile champignons felii(cu codiţe cu tot), le-am pus în tigaie cu 1 lingură de apă pentru ca apoi îşi lasă ele apă. După ce apa a scăzut, am pus cam 50 g de unt si puţin ulei şi le-am prăjit. Spre sfârşit am pus sos de soia şi 1 linguriţă de lichior care i-au dat un gust grozav, fin de tot. Puteţi pune coniac dacă nu aveţi lichior. Am potrivit de sare şi piper.Am pus şi niste smântână si gata! De-li-cioa-se!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise