Pasul 1:
Taiem carnea de porc in fasii de 0,5 cm, iar apoi bucatile obtinute le taiem in fasii tot de 0,5 cm.
Taiem morcovii in cuburi de 1 cm. Taiem castravetii in cuburi de 1,5 cm. Tocam marunt usturoiul. Scoatem semintele ardeilor iuti, iar apoi ii taiem marunt. Nu uitam sa ne spalam foarte bine pe maini, dupa ce terminam cu ardeii iuti!
Pasul 2:
Pregatim aragazul si un wok in care punem uleiul si il lasam sa se incalzeasca foarte bine. Adaugam carnea de porc in uleiul incins, amestecam si prajim timp de 2 minute, pana cand carnea isi schimba culoarea si incepe sa se rumeneasca.
Pasul 3:
Punem ardeiul iute si usturoiul. Amestecam si calim timp de 30 de secunde.
Pasul 4:
Punem jumatate din sosul de soia si calim timp de 1 minut.
Pasul 5:
Adaugam morcovii si castravetii. Amestecam si turnam supa. Punem sosul de soia ramas, alunele, otetul de orez, zaharul si amidonul. Amestecam continuu si fierbem timp de 5 minute.
Pasul 6:
Cand sosul s-a ingrosat inchidem aragazul. Servim imediat, cu garnitura de orez.
Reteta Video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/porc-cu-legume-in-stil-chinezesc.html
Pofta buna!
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii