autor:

Alice Ciobanu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Porc cu legume in stil oriental

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2011

Ingrediente
vreo 500 gr pulpa de porc, fara sorici, 3 linguri ulei de masline, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 3 catei de usturoi, 1 lingurita pudra de ghimbir, 1 lingura boia de ardei dulce, 1 ardei rosu sau verde, curatat de seminte si de cotor (ardei iute, nu din ala mare si gras :P), 1 lingurita rasa prad de ardei iute/chili - pentru un gust pronuntat hot, daca ardeiul iute nu face fata cu brio, 1 ceapa potrivita ca marime, 4 rosii obisnuite, 150 ml vin rosu, 70 ml apa rece, 200-250 gr varza alba, 1 lingurita coriandru uscat, putina sare (sau mai multa) dupa gust, patrunjel tocat foarte marunt pentru final

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

3 voturi

Mod de preparare

Asa....dupa ce va prindeti parul, lasati bijuteriile pe etajera si va puneti sortuletul curat, luati una bucata pulpa de porc, spalti bine sub un jet racoritor, taiat in felii subtiri, ca pentru snitele.

Incingeti uleiul (ambele varinate, asta ca sa nu mai fiu criticata ca omit amanunte :)), si prajiti bucatile de carne pe fiecare parte cate 3-4 minute. Adaugati apoi pudra de ghimbir, ceapa si ursturoiul tocate. Caliti totul pentru vreo 2-3 minute, dupa care adaugati ardeiul taiat feliute, boiaua de ardei si stingeti totul cu vin si apa.

Acoperiti cu un capac, dati focul spre mic si lasati sa fiarba inabusit vreo 10-15 minute.

Rosiile le decojiti si le taiati felii subtiri si apoi tocati si varza alba. Adaugati totul peste carne, presarati si coriandrul uscat si lasati sa fiarba cam 20-30 minute, sau mai bine zis pana scade frumos si se formeaza un sos.

Serviti apoi totul cu o garnitura de paste sau taitei fierti si patrunjel tocat foarte, foarte marunt.

O minunatie, va jur!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu legume in stil oriental" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume fierte la aburi

Legume fierte la aburi

Spalam si curatam legumele, dupa care le taiem in forma dorita si le saram putin. Telina, morcovul

9 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fiedea chinezeasca cu pui si legume

Fiedea chinezeasca cu pui si legume

Ca sa scapam de "grija" legumelor,se curata,se spala ardeiul,ceapa si ciupercutele si se taie julién.(ciupercile

22 voturi    4 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2011

    Mihaela, ma bucur ca iti place, draga mea Marian, multumesc frumos pt aprecieri

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2011

    O bunatate!*****

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2011

    SUNT CONVINS CA E DEOSEBIT PREPARATUL! FELICITARILE MELE SI PENTRU RETETA SI PENTRU EXPLICATII!

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

3 voturi

Ingrediente

  • vreo 500 gr pulpa de porc
  • fara sorici
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 ardei rosu sau verde
  • curatat de seminte si de cotor (ardei iute
  • nu din ala mare si gras :P)
  • 1 lingurita rasa prad de ardei iute/chili - pentru un gust pronuntat hot
  • daca ardeiul iute nu face fata cu brio
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 4 rosii obisnuite
  • 150 ml vin rosu
  • 70 ml apa rece
  • 200-250 gr varza alba
  • 1 lingurita coriandru uscat
  • putina sare (sau mai multa) dupa gust
  • patrunjel tocat foarte marunt pentru final

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Alice Ciobanu (Chef de cuisine)

Mihaela, ma bucur ca iti place, draga mea Marian, multumesc frumos pt aprecieri

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Tocanita cu dovleac