autor:

Alice Ciobanu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Porc cu legume in stil oriental

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2011

Ingrediente
vreo 500 gr pulpa de porc, fara sorici, 3 linguri ulei de masline, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 3 catei de usturoi, 1 lingurita pudra de ghimbir, 1 lingura boia de ardei dulce, 1 ardei rosu sau verde, curatat de seminte si de cotor (ardei iute, nu din ala mare si gras :P), 1 lingurita rasa prad de ardei iute/chili - pentru un gust pronuntat hot, daca ardeiul iute nu face fata cu brio, 1 ceapa potrivita ca marime, 4 rosii obisnuite, 150 ml vin rosu, 70 ml apa rece, 200-250 gr varza alba, 1 lingurita coriandru uscat, putina sare (sau mai multa) dupa gust, patrunjel tocat foarte marunt pentru final

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

3 voturi

Mod de preparare

Asa....dupa ce va prindeti parul, lasati bijuteriile pe etajera si va puneti sortuletul curat, luati una bucata pulpa de porc, spalti bine sub un jet racoritor, taiat in felii subtiri, ca pentru snitele.

Incingeti uleiul (ambele varinate, asta ca sa nu mai fiu criticata ca omit amanunte :)), si prajiti bucatile de carne pe fiecare parte cate 3-4 minute. Adaugati apoi pudra de ghimbir, ceapa si ursturoiul tocate. Caliti totul pentru vreo 2-3 minute, dupa care adaugati ardeiul taiat feliute, boiaua de ardei si stingeti totul cu vin si apa.

Acoperiti cu un capac, dati focul spre mic si lasati sa fiarba inabusit vreo 10-15 minute.

Rosiile le decojiti si le taiati felii subtiri si apoi tocati si varza alba. Adaugati totul peste carne, presarati si coriandrul uscat si lasati sa fiarba cam 20-30 minute, sau mai bine zis pana scade frumos si se formeaza un sos.

Serviti apoi totul cu o garnitura de paste sau taitei fierti si patrunjel tocat foarte, foarte marunt.

O minunatie, va jur!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu legume in stil oriental" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi copti pe gratar

Cartofi copti pe gratar

Cartofii se curata de coaja si se pun pe gratarul de aragaz, pana capata o usoara culoare aurie si

4 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui cu legume

Piept de pui cu legume

Pieptul de pui se spala,se taie fasii si se condimenteaza cu piper, un pic de cimbru, delikat, cateva

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2011

    Mihaela, ma bucur ca iti place, draga mea Marian, multumesc frumos pt aprecieri

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2011

    O bunatate!*****

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2011

    SUNT CONVINS CA E DEOSEBIT PREPARATUL! FELICITARILE MELE SI PENTRU RETETA SI PENTRU EXPLICATII!

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

3 voturi

Ingrediente

  • vreo 500 gr pulpa de porc
  • fara sorici
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 ardei rosu sau verde
  • curatat de seminte si de cotor (ardei iute
  • nu din ala mare si gras :P)
  • 1 lingurita rasa prad de ardei iute/chili - pentru un gust pronuntat hot
  • daca ardeiul iute nu face fata cu brio
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 4 rosii obisnuite
  • 150 ml vin rosu
  • 70 ml apa rece
  • 200-250 gr varza alba
  • 1 lingurita coriandru uscat
  • putina sare (sau mai multa) dupa gust
  • patrunjel tocat foarte marunt pentru final

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

12 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Alice Ciobanu (Chef de cuisine)

Mihaela, ma bucur ca iti place, draga mea Marian, multumesc frumos pt aprecieri

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Rulada de spanac cu branza Rulada de spanac cu branza

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post