autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Porc cu sos de mustar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 felii de carne de porc (a 200 g), , 3 linguri faina, , 1/2 lingurita piper negru macinat, , 4 linguri ulei, , 1 ceapa mijlocie tocata marunt, , 3/4 ceasca zeama de lamaie, , 1 cub concentrat de pasare (sfaramat), , 1 lingurita sos de soia, , 2 lingurite mustar (eventual cu boabe), , 1 lingurita amidon, , 1/3 ceasca smantana acrisoara (frisca nebatuta).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata carnea si se da prin faina amestecata cu piper. Se pun la incins, intr-un tuci, doua-trei linguri de ulei si se prajesc feliile de carne, cate doua-trei minute pe fiecare parte (pana ce se-nmoaie). Se scot si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Intr-o cratita, se-ncinge uleiul ramas si se caleste in el ceapa, circa trei minute, pana ce devine sticloasa. Se adauga jumatate din zeama de lamaie, cubul de concentrat de pasare, sosul de soia si mustarul si se amesteca bine. Zeama de lamaie ramasa se amesteca cu amidonul si se toarna in cratita. Se lasa pe foc slab sa dea in clocot si sa se ingroase, amestecand intruna, apoi se ia de pe plita si se lasa putin sa se raceasca. La sfarsit, se incorporeaza smantana, se amesteca pana ce sosul devine neted, se introduc in el bucatile de carne si se pun din nou pe foc ca sa se incalzeasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar

Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar

Carnea se condimenteaza, se aseaza intr-un vas de ceramica in care am pus ulei. Presaram boabele

11 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar

Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pasul 2: Tocam foarte marunt ceapa si usturoiul.Amestecam ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 felii de carne de porc (a 200 g)
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapa mijlocie tocata marunt
  • 3/4 ceasca zeama de lamaie
  • 1 cub concentrat de pasare (sfaramat)
  • 1 lingurita sos de soia
  • 2 lingurite mustar (eventual cu boabe)
  • 1 lingurita amidon
  • 1/3 ceasca smantana acrisoara (frisca nebatuta).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Soufflé de mamaliga cu bacon