autor:

» » Mancaruri cu carne

Porc cu sos de mustar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 felii de carne de porc (a 200 g), , 3 linguri faina, , 1/2 lingurita piper negru macinat, , 4 linguri ulei, , 1 ceapa mijlocie tocata marunt, , 3/4 ceasca zeama de lamaie, , 1 cub concentrat de pasare (sfaramat), , 1 lingurita sos de soia, , 2 lingurite mustar (eventual cu boabe), , 1 lingurita amidon, , 1/3 ceasca smantana acrisoara (frisca nebatuta).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata carnea si se da prin faina amestecata cu piper. Se pun la incins, intr-un tuci, doua-trei linguri de ulei si se prajesc feliile de carne, cate doua-trei minute pe fiecare parte (pana ce se-nmoaie). Se scot si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Intr-o cratita, se-ncinge uleiul ramas si se caleste in el ceapa, circa trei minute, pana ce devine sticloasa. Se adauga jumatate din zeama de lamaie, cubul de concentrat de pasare, sosul de soia si mustarul si se amesteca bine. Zeama de lamaie ramasa se amesteca cu amidonul si se toarna in cratita. Se lasa pe foc slab sa dea in clocot si sa se ingroase, amestecand intruna, apoi se ia de pe plita si se lasa putin sa se raceasca. La sfarsit, se incorporeaza smantana, se amesteca pana ce sosul devine neted, se introduc in el bucatile de carne si se pun din nou pe foc ca sa se incalzeasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar

Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pasul 2: Tocam foarte marunt ceapa si usturoiul.Amestecam ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi
Cotlete de porc in sos de mustar cu pure portughez

Cotlete de porc in sos de mustar cu pure portughez

1)Cartofi se taie cuburi si se fierb in apa cu sare mare.Intre timp se condimenteaza cotletele cu

4 voturi    6 comentarii
50h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 felii de carne de porc (a 200 g)
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapa mijlocie tocata marunt
  • 3/4 ceasca zeama de lamaie
  • 1 cub concentrat de pasare (sfaramat)
  • 1 lingurita sos de soia
  • 2 lingurite mustar (eventual cu boabe)
  • 1 lingurita amidon
  • 1/3 ceasca smantana acrisoara (frisca nebatuta).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti si gratinati