autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Porc cu sos de mustar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 felii de carne de porc (a 200 g), , 3 linguri faina, , 1/2 lingurita piper negru macinat, , 4 linguri ulei, , 1 ceapa mijlocie tocata marunt, , 3/4 ceasca zeama de lamaie, , 1 cub concentrat de pasare (sfaramat), , 1 lingurita sos de soia, , 2 lingurite mustar (eventual cu boabe), , 1 lingurita amidon, , 1/3 ceasca smantana acrisoara (frisca nebatuta).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata carnea si se da prin faina amestecata cu piper. Se pun la incins, intr-un tuci, doua-trei linguri de ulei si se prajesc feliile de carne, cate doua-trei minute pe fiecare parte (pana ce se-nmoaie). Se scot si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Intr-o cratita, se-ncinge uleiul ramas si se caleste in el ceapa, circa trei minute, pana ce devine sticloasa. Se adauga jumatate din zeama de lamaie, cubul de concentrat de pasare, sosul de soia si mustarul si se amesteca bine. Zeama de lamaie ramasa se amesteca cu amidonul si se toarna in cratita. Se lasa pe foc slab sa dea in clocot si sa se ingroase, amestecand intruna, apoi se ia de pe plita si se lasa putin sa se raceasca. La sfarsit, se incorporeaza smantana, se amesteca pana ce sosul devine neted, se introduc in el bucatile de carne si se pun din nou pe foc ca sa se incalzeasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar

Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar

Carnea se condimenteaza, se aseaza intr-un vas de ceramica in care am pus ulei. Presaram boabele

13 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Muschi de porc cu sos de mustar

Muschi de porc cu sos de mustar

Condimentati carnea pe ambele parti cu putina sare si piper. Intr-o tigaie/craticioara ( Nu de telfon

1 vot    4 comentarii
35 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 felii de carne de porc (a 200 g)
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapa mijlocie tocata marunt
  • 3/4 ceasca zeama de lamaie
  • 1 cub concentrat de pasare (sfaramat)
  • 1 lingurita sos de soia
  • 2 lingurite mustar (eventual cu boabe)
  • 1 lingurita amidon
  • 1/3 ceasca smantana acrisoara (frisca nebatuta).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Pui cu sos de rosi si usturoi