autor:

» » Mancaruri cu carne

Porc cu sos de mustar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 felii de carne de porc (a 200 g), , 3 linguri faina, , 1/2 lingurita piper negru macinat, , 4 linguri ulei, , 1 ceapa mijlocie tocata marunt, , 3/4 ceasca zeama de lamaie, , 1 cub concentrat de pasare (sfaramat), , 1 lingurita sos de soia, , 2 lingurite mustar (eventual cu boabe), , 1 lingurita amidon, , 1/3 ceasca smantana acrisoara (frisca nebatuta).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata carnea si se da prin faina amestecata cu piper. Se pun la incins, intr-un tuci, doua-trei linguri de ulei si se prajesc feliile de carne, cate doua-trei minute pe fiecare parte (pana ce se-nmoaie). Se scot si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Intr-o cratita, se-ncinge uleiul ramas si se caleste in el ceapa, circa trei minute, pana ce devine sticloasa. Se adauga jumatate din zeama de lamaie, cubul de concentrat de pasare, sosul de soia si mustarul si se amesteca bine. Zeama de lamaie ramasa se amesteca cu amidonul si se toarna in cratita. Se lasa pe foc slab sa dea in clocot si sa se ingroase, amestecand intruna, apoi se ia de pe plita si se lasa putin sa se raceasca. La sfarsit, se incorporeaza smantana, se amesteca pana ce sosul devine neted, se introduc in el bucatile de carne si se pun din nou pe foc ca sa se incalzeasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar

Cotlet de porc cu ceapa si sos de mustar

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pasul 2: Tocam foarte marunt ceapa si usturoiul.Amestecam ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi
Cotlete de porc in sos de mustar cu pure portughez

Cotlete de porc in sos de mustar cu pure portughez

1)Cartofi se taie cuburi si se fierb in apa cu sare mare.Intre timp se condimenteaza cotletele cu

4 voturi    6 comentarii
50h
Fripturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 felii de carne de porc (a 200 g)
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapa mijlocie tocata marunt
  • 3/4 ceasca zeama de lamaie
  • 1 cub concentrat de pasare (sfaramat)
  • 1 lingurita sos de soia
  • 2 lingurite mustar (eventual cu boabe)
  • 1 lingurita amidon
  • 1/3 ceasca smantana acrisoara (frisca nebatuta).

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SARMALUTE IN FOI DE VITZA