autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Porc la cuptor

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1/4 cana gem de caise, 2 linguri mustar de Dijon, 1 lingurita de coaja rasa de lamâie, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 1 lingurita boia iute, 450 g muschi de porc bine curatat, 3/4 lingurita sare, 1 cana quinoa bine spalata, 1 lingura ulei de masline, 3 grepfruturi roz, 8 cani de rucola (circa 2 legaturi)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Se incalzeste cuptorul la 200°C. Într-un castron mare, se amesteca gemul, mustarul, coaja de lamâie, sucul de lamaie si 1/2 lingurita boia iute. Se scot 3 linguri din amestecul de gem, pentru carne.

2 Se asaza carnea Într-o tava de copt miCa. Se freaca cu 1/4 lingurita de sare si cu restul de 1/2

lingurita de boia iute. Se coace 15 minute. Se intind cele 3 linguri de amestec de gem peste carne si se mai coace 10 minute sau pâna când aceasta se patrunde, dar este Înca suculenta.

3 Între timp, Într-o cratita mare, se pun la fiert 2 cani de apa. Se adauga quinoa si restul de ½ lingurita de sare si se pun din nou la fiert. Se face focul mic, se acopera si se fierb 12 minute sau pâna se moaie. Se scurg.

4 Se toarna uleiul În castronul cu restul de amestec

de gem. Se adauga quinoa si se amesteca.

5 Cu un cutit, se scoate coaja de la grepfruturi. Lucrând deasupra unui castron pentru a pastra sucul, se taie pielitele ca sa ramâna pulpa. Se adauga feliile de grepfrut Si 1/4 cana de suc in castronul cu quinoa.

6 Se asaza salata de quinoa pe un strat de rucola. Deasupra se asaza carnea taiata in felii subtiri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor

Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor

O friptura tare buna, din carne slaba, frageda si satioasa! Pentru un pranz de duminica sau

1 vot    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Varza dulce cu carne de porc la cuptor

Varza dulce cu carne de porc la cuptor

Se taie carnea bucati mai mari si se pune la prajit intr-un vas de tuci in ulei. Dupa ce a prins

55 voturi    11 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/4 cana gem de caise
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamâie
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 lingurita boia iute
  • 450 g muschi de porc bine curatat
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 cana quinoa bine spalata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 grepfruturi roz
  • 8 cani de rucola (circa 2 legaturi)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
spezzatino cu ciuperci