autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Porc la cuptor cu salata de quinoa si rucola

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1/4 cana gem de caise, 2 linguri mustar de Dijon, 1 lingurita de coaja rasa de lamaie, 2 linguri suc proaspat de lamaie, 1 lingurita boia iute, 450 g muschi de porc bine curatat, 3/4 lingurita sare, 1 cana quinoa bine spalata, 1 lingura ulei de masline, 3 grepfruturi roz, 8 cani de rucola (circa 2 legaturi)

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Intr-un castron mare, se amesteca gemul, mustarul, coaja de lamaie, sucul de lamaie si 1/2 lingurita boia iute. Se scot 3 linguri din amestecul de gem, pentru carne.

Se asaza carnea intr-o tava de copt mica. Se freaca cu 1/4 lingurita de sare si cu restul de 1/2
lingurita de boia iute. Se coace 15 minute. Se intind cele 3 linguri de amestec de gem peste carne si se mai coace 10 minute sau pina cand aceasta se patrunde, dar este Inca suculenta.

Intre timp, intr-o cratita mare, se pun la fiert 2 cani de apa. Se adauga quinoa si restul de ½ lingurita de sare si se pun din nou la fiert. Se face focul mic, se acopera si se fierb 12 minute sau pina se moaie. Se scurg.

Se toarna uleiul in castronul cu restul de amestec de gem. Se adauga quinoa si se amesteca.

Cu un cutit, se scoate coaja de la grepfruturi. Lucrand deasupra unui castron pentru a pastra sucul, se taie pielitele ca sa ramana pulpa. Se adauga feliile de grepfrut Si 1/4 cana de suc in castronul cu quinoa.

Se asaza salata de quinoa pe un strat de rucola. Deasupra se asaza carnea taiata in felii subtiri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc la cuptor cu salata de quinoa si rucola" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PUI IN SOS DE VIN ROSU

PUI IN SOS DE VIN ROSU

Puiul se transeaza in 6-8 bucati si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se incing 2 linguri

7 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de cartofi cu carne de porc

Ciorba de cartofi cu carne de porc

Ceapa o curatam, o spalam, o taiem marunt si o punem la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa adaugam

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1/4 cana gem de caise
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 1 lingurita boia iute
  • 450 g muschi de porc bine curatat
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 cana quinoa bine spalata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 grepfruturi roz
  • 8 cani de rucola (circa 2 legaturi)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu trei feluri de ciuperci