autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Porc la cuptor cu salata de quinoa si rucola

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1/4 cana gem de caise, 2 linguri mustar de Dijon, 1 lingurita de coaja rasa de lamaie, 2 linguri suc proaspat de lamaie, 1 lingurita boia iute, 450 g muschi de porc bine curatat, 3/4 lingurita sare, 1 cana quinoa bine spalata, 1 lingura ulei de masline, 3 grepfruturi roz, 8 cani de rucola (circa 2 legaturi)

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Intr-un castron mare, se amesteca gemul, mustarul, coaja de lamaie, sucul de lamaie si 1/2 lingurita boia iute. Se scot 3 linguri din amestecul de gem, pentru carne.

Se asaza carnea intr-o tava de copt mica. Se freaca cu 1/4 lingurita de sare si cu restul de 1/2
lingurita de boia iute. Se coace 15 minute. Se intind cele 3 linguri de amestec de gem peste carne si se mai coace 10 minute sau pina cand aceasta se patrunde, dar este Inca suculenta.

Intre timp, intr-o cratita mare, se pun la fiert 2 cani de apa. Se adauga quinoa si restul de ½ lingurita de sare si se pun din nou la fiert. Se face focul mic, se acopera si se fierb 12 minute sau pina se moaie. Se scurg.

Se toarna uleiul in castronul cu restul de amestec de gem. Se adauga quinoa si se amesteca.

Cu un cutit, se scoate coaja de la grepfruturi. Lucrand deasupra unui castron pentru a pastra sucul, se taie pielitele ca sa ramana pulpa. Se adauga feliile de grepfrut Si 1/4 cana de suc in castronul cu quinoa.

Se asaza salata de quinoa pe un strat de rucola. Deasupra se asaza carnea taiata in felii subtiri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc la cuptor cu salata de quinoa si rucola" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu miere si bucuioc

Pulpe de pui cu miere si bucuioc

Pulpele se spala si se ung cu o pensula cu miere. Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se presara

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)

Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)

1)Taie puiul in bucãti mici. Intr-o oalã pune uleiul de mãsline, carnea si lasã la prãjit. Toarnã

2 voturi    3 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1/4 cana gem de caise
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 1 lingurita boia iute
  • 450 g muschi de porc bine curatat
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 cana quinoa bine spalata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 grepfruturi roz
  • 8 cani de rucola (circa 2 legaturi)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Muschi de porc cu ciuperci