autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Porc la cuptor

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1/4 cana gem de caise, 2 linguri mustar de Dijon, 1 lingurita de coaja rasa de lamâie, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 1 lingurita boia iute, 450 g muschi de porc bine curatat, 3/4 lingurita sare, 1 cana quinoa bine spalata, 1 lingura ulei de masline, 3 grepfruturi roz, 8 cani de rucola (circa 2 legaturi)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Se incalzeste cuptorul la 200°C. Într-un castron mare, se amesteca gemul, mustarul, coaja de lamâie, sucul de lamaie si 1/2 lingurita boia iute. Se scot 3 linguri din amestecul de gem, pentru carne.
2 Se asaza carnea Într-o tava de copt miCa. Se freaca cu 1/4 lingurita de sare si cu restul de 1/2
lingurita de boia iute. Se coace 15 minute. Se intind cele 3 linguri de amestec de gem peste carne si se mai coace 10 minute sau pâna când aceasta se patrunde, dar este Înca suculenta.
3 Între timp, Într-o cratita mare, se pun la fiert 2 cani de apa. Se adauga quinoa si restul de ½ lingurita de sare si se pun din nou la fiert. Se face focul mic, se acopera si se fierb 12 minute sau pâna se moaie. Se scurg.
4 Se toarna uleiul În castronul cu restul de amestec
de gem. Se adauga quinoa si se amesteca.
5 Cu un cutit, se scoate coaja de la grepfruturi. Lucrând deasupra unui castron pentru a pastra sucul, se taie pielitele ca sa ramâna pulpa. Se adauga feliile de grepfrut Si 1/4 cana de suc in castronul cu quinoa.
6 Se asaza salata de quinoa pe un strat de rucola. Deasupra se asaza carnea taiata in felii subtiri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carne de porc cu legume la cuptor

Carne de porc cu legume la cuptor

Incepem prin a spala carnea foarte bine. Eu, in prealabil, am tinut-o in apa rece pentru a se mai

5 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ceafa de porc cu usturoi la cuptor

Ceafa de porc cu usturoi la cuptor

Se bate un pic ceafa de porc. Intr-o farfurie se amesteca usturoiul pisat, cu ulei, sare, piper,

8 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/4 cana gem de caise
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamâie
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 lingurita boia iute
  • 450 g muschi de porc bine curatat
  • 3/4 lingurita sare
  • 1 cana quinoa bine spalata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 grepfruturi roz
  • 8 cani de rucola (circa 2 legaturi)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Friptura de pui cu sos de lamaie la dubletta