autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Portocale umplute cu capsuni

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 600 g capsuni, , 6 portocale, , 70 g zahar, , 2 linguri lichior de portocale, , cateva frunze de menta, , gheata maruntita (facultativ).

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Decupati capacelul fiecarei portocale si scobiti miezul cu un cutit ascutit. Taiati apoi o bucata din coaja si la baza lor, ca sa aiba stabilitate, si puneti-le in frigider.
Maruntiti miezul de portocala, puneti-l intr-o sita sa se scurga si strecurati zeama daca mai e nevoie.
Turnati jumatate din zeama intr-o craticioara (restul poate fi folosit la altceva), adaugati lichiorul si zaharul, puneti-le pe foc pana incep sa fiarba si lasati-le sa se raceasca.
Treceti repede capsunile sub un jet de apa rece, rupeti-le coditele, puneti-le intr-un castron, stropiti-le cu siropul de portocala si dati-le la frigider.
Umpleti portocalele cu capsuni, ornati-le cu frunze de menta si serviti-le imediat, eventual asezate pe un strat de gheata maruntita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale umplute cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Miere de albine cu miez de nuca

Miere de albine cu miez de nuca

Se stie ca nuca este un furnizor important de minerale ca sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor,

14 voturi    14 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Muffins alb negru

Muffins alb negru

Intr-un bol se amesteca ouale cu zahar si putina sare si zaharul vanilat. Se adauga cele doua iaurturi,

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 600 g capsuni
  • 6 portocale
  • 70 g zahar
  • 2 linguri lichior de portocale
  • cateva frunze de menta
  • gheata maruntita (facultativ).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gogosi braziliene