autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Portocale umplute cu capsuni

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 600 g capsuni, , 6 portocale, , 70 g zahar, , 2 linguri lichior de portocale, , cateva frunze de menta, , gheata maruntita (facultativ).

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Decupati capacelul fiecarei portocale si scobiti miezul cu un cutit ascutit. Taiati apoi o bucata din coaja si la baza lor, ca sa aiba stabilitate, si puneti-le in frigider.
Maruntiti miezul de portocala, puneti-l intr-o sita sa se scurga si strecurati zeama daca mai e nevoie.
Turnati jumatate din zeama intr-o craticioara (restul poate fi folosit la altceva), adaugati lichiorul si zaharul, puneti-le pe foc pana incep sa fiarba si lasati-le sa se raceasca.
Treceti repede capsunile sub un jet de apa rece, rupeti-le coditele, puneti-le intr-un castron, stropiti-le cu siropul de portocala si dati-le la frigider.
Umpleti portocalele cu capsuni, ornati-le cu frunze de menta si serviti-le imediat, eventual asezate pe un strat de gheata maruntita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale umplute cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de rubarba cu banane

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Biscuiti dietetici

Biscuiti dietetici

Taiem marunt fructele uscate sau le mixam intr-un robot de bucatarie.Fulgii de ovaz ii mixam pana

1 vot    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 600 g capsuni
  • 6 portocale
  • 70 g zahar
  • 2 linguri lichior de portocale
  • cateva frunze de menta
  • gheata maruntita (facultativ).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
cornulete din ardeal