Un desert rapid si cu efect :)
Puteti folosi lamâi în loc de portocale, dacã aveti multe.
Sucul se poate folosi la limonade sau pãstrat la rece pt. marinatele de carne, salate...
Deasemenea, putem folosi cojile de la portocalele stoarse pt. suc.
Iar dacã vreti, preparati un ceai delicios de varã, rãcoritor din miez de portocalã ( sucul) :
Fierbe 800 ml apã cu un baton de vanilie, coaja de la o portocalã si o lingurã de miere de albinã.
Toarnã în pahare ( pt. un gust mai intens puteti folosi si un sãculet de ceai cu aromã pt. fiecare pahar).
Când e rece, adaugã sucul de la 2-3 portocale si serveste cu gheatã.
Pt. portocale umplute:
1) Fierbe laptele, si ia de pe foc.
Separat pune apa la fiert cu untul. Când începe sã fiarbã, adaugã orezul si lasã la foc mic.
Când se evaporeazã apa, toarnã laptele si lasã la fiert pânã se fierbe orezul bine.Ia de pe foc.
2) Separat pune la fiert pentru 1 minut , zahãrul cu sucul de lãmâie.
Toarnã peste orez si lasã la fiert mai 2 minute.
3) Bate smântâna ca pt. friscã.
Taie coaja de la jumãtate de portocalã ( fãrã partea albã) în bucãtele mici si pune în orez, împreunã cu frisca.
Lasã sã se rãceascã, si umple jumãtãtile goale de portocalã. Serveste cu multã scortisoarã si mentã.
Pãstreazã în frigider...dacã rãmâne, nouã nu ne-a mai rãmas :))
Poftã bunã!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii