Portocale umplute cu orez dulce si friscã

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Portocale umplute cu orez dulce si friscã

Ingrediente

  • 2-3 portocale
  • 1 lãmâie (sucul)
  • 100 ml. smântânã pt. friscã
  • 120 gr. zahãr
  • 120 gr. orez Carolino ( orez pt. budinci)
  • 1 lingurã unt ( 25 gr)
  • 150 ml de apã
  • 1 Lt. de lapte
  • scortisoarã pudrã
  • mentã proaspãtã

Mod de preparare

Un desert rapid si cu efect :)

Puteti folosi lamâi în loc de portocale, dacã aveti multe.

Sucul se poate folosi la limonade sau pãstrat la rece pt. marinatele de carne, salate...

Deasemenea, putem folosi cojile de la portocalele stoarse pt. suc.

Iar dacã vreti, preparati un ceai delicios de varã, rãcoritor din miez de portocalã ( sucul) :

Fierbe 800 ml apã cu un baton de vanilie, coaja de la o portocalã si o lingurã de miere de albinã.

Toarnã în pahare ( pt. un gust mai intens puteti folosi si un sãculet de ceai cu aromã pt. fiecare pahar).

Când e rece, adaugã sucul de la 2-3 portocale si serveste cu gheatã.

Pt. portocale umplute:

1) Fierbe laptele, si ia de pe foc.

Separat pune apa la fiert cu untul. Când începe sã fiarbã, adaugã orezul si lasã la foc mic.

Când se evaporeazã apa, toarnã laptele si lasã la fiert pânã se fierbe orezul bine.Ia de pe foc.

2) Separat pune la fiert pentru 1 minut , zahãrul cu sucul de lãmâie.

Toarnã peste orez si lasã la fiert mai 2 minute.

3) Bate smântâna ca pt. friscã.

Taie coaja de la jumãtate de portocalã ( fãrã partea albã) în bucãtele mici si pune în orez, împreunã cu frisca.

Lasã sã se rãceascã, si umple jumãtãtile goale de portocalã. Serveste cu multã scortisoarã si mentã.

Pãstreazã în frigider...dacã rãmâne, nouã nu ne-a mai rãmas :))

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu  foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise