Portocale umplute cu orez dulce si friscã

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Portocale umplute cu orez dulce si friscã

Ingrediente

  • 2-3 portocale
  • 1 lãmâie (sucul)
  • 100 ml. smântânã pt. friscã
  • 120 gr. zahãr
  • 120 gr. orez Carolino ( orez pt. budinci)
  • 1 lingurã unt ( 25 gr)
  • 150 ml de apã
  • 1 Lt. de lapte
  • scortisoarã pudrã
  • mentã proaspãtã

Mod de preparare

Un desert rapid si cu efect :)

Puteti folosi lamâi în loc de portocale, dacã aveti multe.

Sucul se poate folosi la limonade sau pãstrat la rece pt. marinatele de carne, salate...

Deasemenea, putem folosi cojile de la portocalele stoarse pt. suc.

Iar dacã vreti, preparati un ceai delicios de varã, rãcoritor din miez de portocalã ( sucul) :

Fierbe 800 ml apã cu un baton de vanilie, coaja de la o portocalã si o lingurã de miere de albinã.

Toarnã în pahare ( pt. un gust mai intens puteti folosi si un sãculet de ceai cu aromã pt. fiecare pahar).

Când e rece, adaugã sucul de la 2-3 portocale si serveste cu gheatã.

Pt. portocale umplute:

1) Fierbe laptele, si ia de pe foc.

Separat pune apa la fiert cu untul. Când începe sã fiarbã, adaugã orezul si lasã la foc mic.

Când se evaporeazã apa, toarnã laptele si lasã la fiert pânã se fierbe orezul bine.Ia de pe foc.

2) Separat pune la fiert pentru 1 minut , zahãrul cu sucul de lãmâie.

Toarnã peste orez si lasã la fiert mai 2 minute.

3) Bate smântâna ca pt. friscã.

Taie coaja de la jumãtate de portocalã ( fãrã partea albã) în bucãtele mici si pune în orez, împreunã cu frisca.

Lasã sã se rãceascã, si umple jumãtãtile goale de portocalã. Serveste cu multã scortisoarã si mentã.

Pãstreazã în frigider...dacã rãmâne, nouã nu ne-a mai rãmas :))

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor