Portocale umplute cu orez dulce si friscã

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Portocale umplute cu orez dulce si friscã

Ingrediente

  • 2-3 portocale
  • 1 lãmâie (sucul)
  • 100 ml. smântânã pt. friscã
  • 120 gr. zahãr
  • 120 gr. orez Carolino ( orez pt. budinci)
  • 1 lingurã unt ( 25 gr)
  • 150 ml de apã
  • 1 Lt. de lapte
  • scortisoarã pudrã
  • mentã proaspãtã

Mod de preparare

Un desert rapid si cu efect :)

Puteti folosi lamâi în loc de portocale, dacã aveti multe.

Sucul se poate folosi la limonade sau pãstrat la rece pt. marinatele de carne, salate...

Deasemenea, putem folosi cojile de la portocalele stoarse pt. suc.

Iar dacã vreti, preparati un ceai delicios de varã, rãcoritor din miez de portocalã ( sucul) :

Fierbe 800 ml apã cu un baton de vanilie, coaja de la o portocalã si o lingurã de miere de albinã.

Toarnã în pahare ( pt. un gust mai intens puteti folosi si un sãculet de ceai cu aromã pt. fiecare pahar).

Când e rece, adaugã sucul de la 2-3 portocale si serveste cu gheatã.

Pt. portocale umplute:

1) Fierbe laptele, si ia de pe foc.

Separat pune apa la fiert cu untul. Când începe sã fiarbã, adaugã orezul si lasã la foc mic.

Când se evaporeazã apa, toarnã laptele si lasã la fiert pânã se fierbe orezul bine.Ia de pe foc.

2) Separat pune la fiert pentru 1 minut , zahãrul cu sucul de lãmâie.

Toarnã peste orez si lasã la fiert mai 2 minute.

3) Bate smântâna ca pt. friscã.

Taie coaja de la jumãtate de portocalã ( fãrã partea albã) în bucãtele mici si pune în orez, împreunã cu frisca.

Lasã sã se rãceascã, si umple jumãtãtile goale de portocalã. Serveste cu multã scortisoarã si mentã.

Pãstreazã în frigider...dacã rãmâne, nouã nu ne-a mai rãmas :))

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise