autor:

Piri Piri e Canela

» » , Budinci, Spume si creme dulci

Portocale umplute cu orez dulce si friscã

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 11 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 11 iunie 2011

Ingrediente
2-3 portocale, 1 lãmâie (sucul), 100 ml. smântânã pt. friscã, 120 gr. zahãr, 120 gr. orez Carolino ( orez pt. budinci), 1 lingurã unt ( 25 gr), 150 ml de apã, 1 Lt. de lapte, scortisoarã pudrã, mentã proaspãtã

Dificultate: Redusa Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Un desert rapid si cu efect :)
Puteti folosi lamâi în loc de portocale, dacã aveti multe.
Sucul se poate folosi la limonade sau pãstrat la rece pt. marinatele de carne, salate...
Deasemenea, putem folosi cojile de la portocalele stoarse pt. suc.
Iar dacã vreti, preparati un ceai delicios de varã, rãcoritor din miez de portocalã ( sucul) :

Fierbe 800 ml apã cu un baton de vanilie, coaja de la o portocalã si o lingurã de miere de albinã.
Toarnã în pahare ( pt. un gust mai intens puteti folosi si un sãculet de ceai cu aromã pt. fiecare pahar).
Când e rece, adaugã sucul de la 2-3 portocale si serveste cu gheatã.

Pt. portocale umplute:

1) Fierbe laptele, si ia de pe foc.
Separat pune apa la fiert cu untul. Când începe sã fiarbã, adaugã orezul si lasã la foc mic.
Când se evaporeazã apa, toarnã laptele si lasã la fiert pânã se fierbe orezul bine.Ia de pe foc.

2) Separat pune la fiert pentru 1 minut , zahãrul cu sucul de lãmâie.
Toarnã peste orez si lasã la fiert mai 2 minute.

3) Bate smântâna ca pt. friscã.
Taie coaja de la jumãtate de portocalã ( fãrã partea albã) în bucãtele mici si pune în orez, împreunã cu frisca.
Lasã sã se rãceascã, si umple jumãtãtile goale de portocalã. Serveste cu multã scortisoarã si mentã.
Pãstreazã în frigider...dacã rãmâne, nouã nu ne-a mai rãmas :))
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale umplute cu orez dulce si friscã" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Clatite cu Nutella

Clatite cu Nutella

1. Se cerne intr-un vas faina cu sarea.Se adauga ouale si putin lapte si se amesteca.Se adauga treptat

14 voturi    2 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Inghetata de miere

Inghetata de miere

1. Se bat , intr-un vas, galbenusurile cu 100 gr miere si zahar, apoi se toarna, treptat, laptele

6 voturi    5 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mariana_Banu

    Mariana_Banu (Maestru bucatar) , 03 noiembrie 2013

    Am testat aceasta reteta si e deosebita cu o aroma extraordinara.Merita s-oncercati.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    interesanta idee !

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 13 iunie 2011

    Wowwwww!!ce efect si cu frisca nu m-am gindit niciodata,mai pun sirop de fructe citeodata deasupra sau ciocolata,dar prezentarea e SUPERBA,am sa o incerc si eu sa vad efectul cu cei mici:))

    • 3sisterscooking

      3sisterscooking (Chef de cuisine) , 13 iunie 2011

      delicios si original!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 11 iunie 2011

      Un desert parfumat si delicios...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • 2-3 portocale
  • 1 lãmâie (sucul)
  • 100 ml. smântânã pt. friscã
  • 120 gr. zahãr
  • 120 gr. orez Carolino ( orez pt. budinci)
  • 1 lingurã unt ( 25 gr)
  • 150 ml de apã
  • 1 Lt. de lapte
  • scortisoarã pudrã
  • mentã proaspãtã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mariana_Banu (Maestru bucatar)

Am testat aceasta reteta si e deosebita cu o aroma extraordinara.Merita s-oncercati.

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Crema cu mango