autor:

Ionelia Bardas

» » Dulciuri diverse

Portocale

Autor: Ionelia Bardas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionelia Bardas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2008

Ingrediente
1 kg morcovi(preferabil sa fie de cumparat),1 kg zahar, 300 ml apa,un praf vanilina ,coaja de la 2 lamai si sucul de la 4 lamai,nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se razuie morcovii pe razatoarea marunta,se amesteca cu 1 kg zahar si se lasa sa stea cateva ore(cel putin 2 ore).Se adauga 300 ml apa,praful de vanilina,coaja si sucul de la lamai.Se pune vasul pe foc si se lasa compozitia sa fiarba,amestecand sa nu se prinda,pana ce scade si se leaga.Dupa ce se racoreste veti observa ca seamana cu o coca,din care,cu palmele faceti bile mari cat o nuca,acestea le tavaliti prin nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti englezesti( shortbread)cu merisoare si portocale

Biscuiti englezesti( shortbread)cu merisoare si portocale

Preincalzim cuptorul la 200 de grade C. apoi faina impreuna cu praful de copt le cernem.Adaugam sarea

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Salata cu finocchio si portocale

Salata cu finocchio si portocale

Spalam bine salata si o taiem fasii dar nu foarte subtiri,curatam portocala de coaja si o desfacem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    S-ar putea edta reteta asa: 1 kg de morcovi fragezi etc

  • Ionelia Bardas

    Ionelia Bardas (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    multumesc fetelor,valentina ionita cred ca ar iesi mai gustoase cu ceva in mijloc;cristina,cand am spus preferabil de cumparat ma referam ca sunt morcovi mai dulci si mai gustosi ce se gasesc de cumparat,eu am facut reteta cu morcovi din gradina mea si nu erau chiar dulci,si a durat un pic cam mult fierberea lor

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Interesanta reteta

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Un desert frumos.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Super prezentare si reteta este foarte buna,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Simplu si gustos...Ar merge in mijloc putina nuca ,o migdala sau o aluna...

    • cristina a21

      cristina a21 (Maestru bucatar) , 24 februarie 2009

      Ce inseamna "1 kg morcovi (preferabil sa fie de cumparat)"?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg morcovi(preferabil sa fie de cumparat),1 kg zahar
  • 300 ml apa,un praf vanilina ,coaja de la 2 lamai si sucul de la 4 lamai,nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Ionelia Bardas
Muschi impanat

Muschi impanat

Se ia muschiul de porc, in care introducandu-se un cutit,se vor face gauri pe lungul muschiului.Acestea

7 voturi    5 comentarii
1h
Fripturi
Chiftelute cu cartofi si dovlecel

Chiftelute cu cartofi si dovlecel

Dovlecelul si cartofii se curata,se spala si se da prin razatoarea mare.Se lasa jumatate de ora,pana

14 voturi    10 comentarii
30 min
Aperitive
Orez spaniol (2)

Orez spaniol (2)

Se curata legumele si se spala; se taie ceapa si usturoiul marunt,iar ardeii fasii.Orezul se spala

3 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mira (Chef de cuisine)

S-ar putea edta reteta asa: 1 kg de morcovi fragezi etc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Budinca delicioasa din paine veche