autor:

Ionelia Bardas

» » Dulciuri diverse

Portocale

Autor: Ionelia Bardas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionelia Bardas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2008

Ingrediente
1 kg morcovi(preferabil sa fie de cumparat),1 kg zahar, 300 ml apa,un praf vanilina ,coaja de la 2 lamai si sucul de la 4 lamai,nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se razuie morcovii pe razatoarea marunta,se amesteca cu 1 kg zahar si se lasa sa stea cateva ore(cel putin 2 ore).Se adauga 300 ml apa,praful de vanilina,coaja si sucul de la lamai.Se pune vasul pe foc si se lasa compozitia sa fiarba,amestecand sa nu se prinda,pana ce scade si se leaga.Dupa ce se racoreste veti observa ca seamana cu o coca,din care,cu palmele faceti bile mari cat o nuca,acestea le tavaliti prin nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piept de pui cu morcovi in suc de portocale

Piept de pui cu morcovi in suc de portocale

1. Se amesteca sucul de portocale cu otet. 2. Carnea se sareaza si se pipereaza.Se da prin faina.Se

6 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Blatul: Margarina (de la temperatura camerei) o mixam cu zaharul. Incorporam galbenusurile, apoi

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    S-ar putea edta reteta asa: 1 kg de morcovi fragezi etc

  • Ionelia Bardas

    Ionelia Bardas (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    multumesc fetelor,valentina ionita cred ca ar iesi mai gustoase cu ceva in mijloc;cristina,cand am spus preferabil de cumparat ma referam ca sunt morcovi mai dulci si mai gustosi ce se gasesc de cumparat,eu am facut reteta cu morcovi din gradina mea si nu erau chiar dulci,si a durat un pic cam mult fierberea lor

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Interesanta reteta

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Un desert frumos.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Super prezentare si reteta este foarte buna,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Simplu si gustos...Ar merge in mijloc putina nuca ,o migdala sau o aluna...

    • cristina a21

      cristina a21 (Maestru bucatar) , 24 februarie 2009

      Ce inseamna "1 kg morcovi (preferabil sa fie de cumparat)"?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg morcovi(preferabil sa fie de cumparat),1 kg zahar
  • 300 ml apa,un praf vanilina ,coaja de la 2 lamai si sucul de la 4 lamai,nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Ionelia Bardas
Muschi impanat

Muschi impanat

Se ia muschiul de porc, in care introducandu-se un cutit,se vor face gauri pe lungul muschiului.Acestea

7 voturi    5 comentarii
1h
Fripturi
Chiftelute cu cartofi si dovlecel

Chiftelute cu cartofi si dovlecel

Dovlecelul si cartofii se curata,se spala si se da prin razatoarea mare.Se lasa jumatate de ora,pana

14 voturi    10 comentarii
30 min
Aperitive
Orez spaniol (2)

Orez spaniol (2)

Se curata legumele si se spala; se taie ceapa si usturoiul marunt,iar ardeii fasii.Orezul se spala

3 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mira (Chef de cuisine)

S-ar putea edta reteta asa: 1 kg de morcovi fragezi etc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Baigli-cozonac cu nuca