PORUMBEI UMPUTI CU CARNE DE MIEL

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 porumbei,
  • 60ml.ulei,
  • 300g.carne de miel,
  • 6 ciuperci,
  • 3 catei de usturoi,
  • 1 felie de paine,
  • 1 lingura de smantana,
  • 1 ou,
  • 3/4 pahar de vin,
  • 1 lingurita faina,
  • 50g.costita afumata,
  • sare,
  • piper,
  • 1 ceapa,
  • 1 manunchi de patrunjel verde,
  • 1 manunchi de marar verde,
  • 6 rosii,
  • 10 ardei grasi,
  • 100g.unt;

Mod de preparare

1.Porumbeii se curata , se spala, li se face o deschizatura pe abdomen si se scot intestinele.Se spala bine, se sterg cu un servet de bucatarie, atat in interior , cat si in exterior si se sareaza si pipereaza.

2.Carnea de miel se da prin masina de tocat impreuna cu felia de paine inmuiata in lapte si stoarsa bine , cu patrunjel si marar verde si usturoiul zdrobit.Compozitia se amesteca cu oul crud, sare, piper si smantana.Se umplu porumbeii cu acest amestec , se coase deschizatura , apoi se aseaza intr-o tava cu ulei si se pune la cuptor.Parumbeii se frig inabusit , impreuna cu ceapa taiata marunt ,costita taiata cuburi, cozile de ciuperci taiatae feliute si putina apa.Cand sunt gata, se scot din tava , iar in sosul din tava se toarna vinul amestecat cu faina si se lasa la fiert 10 minute.Sosul rezultat se strecoara.

3.Rosiile se scobesc si se lasa cu un praf de sare 10 minute, apoi se umplu cu ardeii taiati julien si caliti in unt ,cu marar tocat fin , sare si piper;se dau 10 minute la cuptor.

4.Palariile ciupercilor se spala si se soteaza in unt , cu sare si piper, apoi se presara cu patrunjel tocat fin.

5.Porumbeii se servesc cu garnitura de rosii umplute , cu ciupercile sotate si cu sosul servit in sosiera.Un vin alb sec va acompania preparatul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise