autor:

kati09

» » Prajituri

Prajitura cu mac, branza si mere

Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru blat: - 125 ml lapte, - 400 g făină, - 1 cub drojdie, - 100 g zahăr, - 1 praf sare, - 150 g unt, Pentru compoziţia de mac: - 250 ml lapte, - 30 g unt, - 50 g griş, - 250 g mac, - 150 g zahăr, - 2 cl rom, Pentru umplutura de mere şi brânză:, - 100 g unt, - 100 g zahăr, - 2 plicuri zahăr vanilat, - 3 gălbenuşuri, - 4 linguri lapte, - 600 g brânză de vaci, - 1 lingură amidon, - 1 lămâie, - 30 g stafide, - 6 mere, - zahăr pudră

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Pentru blat se încălzeşte puţin laptele. Se cerne făina într-un castron şi se face o gropiţă la mijloc. Se sparge înăuntrul cubul de drojdie. Se adaugă puţin lapte călduţ şi o linguriţă de zahăr. Se amestecă, se acoperă şi se lasă să crească la căldură 15 min.
Se adaugă restul de lapte, restul de zahăr, sare şi unt topit. Se frământă bine şi se acoperă. Se lasă aluatul să crească la căldură până ce îşi dublează volumul.
Se prepară compoziţia de mac: se macina macul, se dă în fiert laptele cu unt. Se adaugă apoi grişul şi se lasă să fiarbă la foc moale timp de cca 5 min. Se adaugă mac, zahăr şi rom şi se înglobează.
Se spală lămâia cu apă fierbinte şi se şterge. Se rade coaja şi se stoarce sucul. Se prepară compoziţia de brânză: se bat 50 g unt cu zahăr tos şi zahăr vanilat. Se înglobează gălbenuşurile, laptele, brânza de vaci, amidonul, stafidele, coaja de lămâie şi jumătate din cantitatea de suc de lămâie.
Pe planşeta tapetată cu făină se mai frământă puţin aluatul, eventual se mai adaugă făină. Se întinde o foaie care se aşază într-o tavă dreptunghiulară cu margine înaltă, unsă în prealabil. Se mai lasă să crească puţin. Se încinge cuptorul la 180 C.
Se decojesc merele, se curăţă de cotoare şi se taie jumătăţi. Acestea se crestează şi se stropesc imediat cu suc de lămâie.
Pe aluat se aşază câte o lingură de compoziţie de brânză, alternând cu câte o lingură de compoziţie de mac. Se aşază deasupra jumătăţile de mere, cu partea crestată în sus, se ung cu puţin unt topit, folosind o pensulă
Se coace la cuptor cca. 45 min. Se scoate din cuptor şi, fierbinte, se unge cu unt topit. Se pudrează cu zahăr şi se taie bucăţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, branza si mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura racoroasa cu piure de castane si kiwi

Prajitura racoroasa cu piure de castane si kiwi

Se prepara 2 blaturi de aceleasi dimensiuni din cate 5 albusuri mixate cu un praf de sarea apoi cu

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Cozonac cu stafide si rahat

Cozonac cu stafide si rahat

Ingredientele se pastreaza la temperatura camerei. Se prepara o maia din drojdia inmuiata in lapte

31 voturi    14 comentarii
3h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    cred ca e gustoasa! Macul nu il rasnesti?

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    un deliciu bravo

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Arata super bine...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat: - 125 ml lapte
  • - 400 g făină
  • - 1 cub drojdie
  • - 100 g zahăr
  • - 1 praf sare
  • - 150 g unt
  • Pentru compoziţia de mac: - 250 ml lapte
  • - 30 g unt
  • - 50 g griş
  • - 250 g mac
  • - 150 g zahăr
  • - 2 cl rom
  • Pentru umplutura de mere şi brânză:
  • - 100 g unt
  • - 100 g zahăr
  • - 2 plicuri zahăr vanilat
  • - 3 gălbenuşuri
  • - 4 linguri lapte
  • - 600 g brânză de vaci
  • - 1 lingură amidon
  • - 1 lămâie
  • - 30 g stafide
  • - 6 mere
  • - zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de kati09
Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Preparam prima data unplutura de mere: curatam merele, le razuim si le punem la calit intr-o oala,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort de branza in doua culori

Tort de branza in doua culori

Intr-un castron se amesteca faina cu praf de copt. Se inglobeaza zahar tos, zahar vanilinat, oua

11 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tarta cu doua umpluturi

Tarta cu doua umpluturi

Se zdrobeste cubul de drojdie si se amesteca cu 1/2 lingurita zahar, 1 lingura faina si 40 ml apa.

2 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

lumi (Chef de cuisine)

cred ca e gustoasa! Macul nu il rasnesti?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu blat fraged si crema de cocos Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

Se mixeaza margarina moale, la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilat, cu oul si galbenusurile adaugate cate unul dupa ce,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

1.Se prepara 2 foi de prajituri din cate 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare, cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si scortisoara