Ingrediente
Aluat:- 200 ml de lapte, - 20 g de drojdie, - 100 g de unt topit călduţ, - 500 g de făină, - 4 linguri de zahăr, - 2 ouă, - ecoajă de lămâie, -sare, Crema:, - 250 ml de smântână proaspătă groasă, - 2 gălbenuşuri, - 4 linguri de zahăr, - 1 esenţă de vanilie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
19 voturi
Mod de preparare
A doua zi, frământaţi iar aluatul şi îl aşezaţi în 2 forme rotunde cu diametrul de 28 cm. Faceţi-l să fie bine acoperite marginile.Lasaţi aluatul sa crească.
In acest timp, pregătiţi crema. Bateti usor smântâna ca pe frişcă si adaugaţi usor celelalte ingrediente pe rând.
Când aluatul a crescut, turtiţi-l la mijloc si vărsaţi crema.
Cu aluatul ce a dat peste margine puteti face un model in mijloc. Eu l-am amestecat cu cacao şi am pus la mijloc o foaie. Marginile le-am întors usor cu o furculiţă. Ungeti cu ou si coaceţi la 180°C (thermostat 6) cam 30 de minute(depinde de cuptor).
JMie imi seamănă reţeta asta cu o pască!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2010
Sigur a iesit buna.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 august 2010
Foarte aromata si aspectuoasa!
mia (Chef de cuisine) , 09 august 2010
Trebue se fie gustoasa....dar ce este "beurre fondu tiedu"?????
Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 august 2010
Cred ca este tare gustoasa! *****