autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aluaturi si Foietaje

Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 07 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 07 august 2010

Ingrediente
Aluat:- 200 ml de lapte, - 20 g de drojdie, - 100 g de unt topit călduţ, - 500 g de făină, - 4 linguri de zahăr, - 2 ouă, - ecoajă de lămâie, -sare, Crema:, - 250 ml de smântână proaspătă groasă, - 2 gălbenuşuri, - 4 linguri de zahăr, - 1 esenţă de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Faceţi aluatul(e ca de cozonac) si lasati-l să se odihneasca o noapte la rece(eu l-am pus în frigider).
A doua zi, frământaţi iar aluatul şi îl aşezaţi în 2 forme rotunde cu diametrul de 28 cm. Faceţi-l să fie bine acoperite marginile.Lasaţi aluatul sa crească.
In acest timp, pregătiţi crema. Bateti usor smântâna ca pe frişcă si adaugaţi usor celelalte ingrediente pe rând.
Când aluatul a crescut, turtiţi-l la mijloc si vărsaţi crema.
Cu aluatul ce a dat peste margine puteti face un model in mijloc. Eu l-am amestecat cu cacao şi am pus la mijloc o foaie. Marginile le-am întors usor cu o furculiţă. Ungeti cu ou si coaceţi la 180°C (thermostat 6) cam 30 de minute(depinde de cuptor).
JMie imi seamănă reţeta asta cu o pască!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură de sărbătoare din Franţa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Piinicele  parfumate

Piinicele parfumate

Intii dizolvam drojdia in 1/2 pahar de apa cu 1 lingura de zahar. In vasul mixerului am cernut faina

11 voturi    2 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

4 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2016

    Uite aici o Galette des rois-variantă:https://adelina1954.wordpress.com/2015/01/04/galette-des-roisvarianta-mea/

  • Fara foto

    Adelina , 12 ianuarie 2016

    Nu e chiar Galette des rois, pentru că aceea e făcută cu foietaj si cu crème frangipane.

  • Fara foto

    Deea , 10 ianuarie 2016

    Aceasta "prajitura de sarbtoare" are si nume: la Galette des Rois. E o prajitura care se serveste pe 6 ianuarie, iar inauntrul ei e pusa o mica figurina. Cine o gaseste, va purta o coroana de rege toata ziua. Asa e traditia.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Sigur a iesit buna.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Foarte aromata si aspectuoasa!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Trebue se fie gustoasa....dar ce este "beurre fondu tiedu"?????

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Cred ca este tare gustoasa! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Aluat:- 200 ml de lapte
  • - 20 g de drojdie
  • - 100 g de unt topit călduţ
  • - 500 g de făină
  • - 4 linguri de zahăr
  • - 2 ouă
  • - ecoajă de lămâie
  • -sare
  • Crema:
  • - 250 ml de smântână proaspătă groasă
  • - 2 gălbenuşuri
  • - 4 linguri de zahăr
  • - 1 esenţă de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Uite aici o Galette des rois-variantă:https://adelina1954.wordpress.com/2015/01/04/galette-des-roisvarianta-mea/

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu cartofi sau brinza "feta"