Se curăţă şi se rad merele.Se pun la scurs.
Se dă drumul la cuptor.
Se unge o tava de prăjitură.
Se amestecă uleiul, iaurtul, sarea şi zahărul. Se adaugă ouăle întregi. Se pune si bicarbonatul.
Se amestecă bine, apoi se adaugă făina si mirodeniile.Aluatul obţinut trebuie sa fie moale, ca o smântână groasă, dar să curgă.
Merele se scurg bine prin apăsare cu o lingură, se adaugă scorţişoară după dorinţă şi 2 linguri de zahăr .
Se pune jumătate din aluat în tavă şi se nivelează cu o spatulă. Mie mi-a iesit foarte subţire, ca o foaie care acoperă fundul tăvii.
Se presara pesmet, apoi se pun merele si se nivelează.
Se presară iar pesmet, dar nu prea mult.
Se toarnă peste tot restul de aluat si se nivelează iar.
Se coace 20-30 de minute, depinde de cât de "nărăvaş" e cuptorul dvs.
Să o lăsaţi să se răcească! E fragedă rău, dar bună.
P.S.
Totul a început de la un borcan de covăsât(iaurt de casă) cam acru...Ca sa nu-l arunc am făcut o prăjitură cu ce era prin casă. Cred ca tot reţeta asta o s-o fac. E uşoară şi bună. Parol!
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii