autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PRĂJITURĂ RAFAELO

Autor: tamas (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tamas (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
Blat:, Pentru blat:, - 7 albuşuri, - 250 g zahăr, - puţină sare, - 200 g nucă de cocos, - 4 linguri de făină, - 1 praf de copt stins cu zeamă de lămâie., Pnetur crema:, - 7 gălbenuşuri, - 200 g zahăr 5, - 5 linguri de făină, - 400 ml. lapte, - 250 g nucă cocos

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

7 albuşuri se bat cu 250 g zahăr şi cu puţină sare. Se amestecă cu 200 g nucă de cocos şi 4 linguri de făină, 1 praf de copt stins cu zeamă de lămâie. Tava trebuie să fie unsă şi apoi tapetată cu făină.
Crema:
- 7 gălbenuşuri se freacă cu 200 g zahăr până devine spumoasă, se adaugă 5 linguri de făină şi 400 ml. lapte. Se fierbe pe aburi şi se amestecă până se îngroaşă. După răcire se amestecă cu 250 g nucă cocos. Deasupra se presară nucă de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRĂJITURĂ RAFAELO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Portocalopita sau prajitura greceasca

Portocalopita sau prajitura greceasca

Pentru sirop fierbem toate ingredientele, eu am folosit 2 portocale acre, 1/2 lamaie si coaja taiata.

16 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu stafide si cacao

Chec cu stafide si cacao

Mod de preparare Se bat albusurile cu zaharul pana ce se obtine o spuma. Separat, se amesteca galbenusurile

23 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • Pentru blat:
  • - 7 albuşuri
  • - 250 g zahăr
  • - puţină sare
  • - 200 g nucă de cocos
  • - 4 linguri de făină
  • - 1 praf de copt stins cu zeamă de lămâie.
  • Pnetur crema:
  • - 7 gălbenuşuri
  • - 200 g zahăr 5
  • - 5 linguri de făină
  • - 400 ml. lapte
  • - 250 g nucă cocos

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prăjitură bicoloră cu vișine