PRĂJITURĂ RAFAELO

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • Pentru blat:
  • - 7 albuşuri
  • - 250 g zahăr
  • - puţină sare
  • - 200 g nucă de cocos
  • - 4 linguri de făină
  • - 1 praf de copt stins cu zeamă de lămâie.
  • Pnetur crema:
  • - 7 gălbenuşuri
  • - 200 g zahăr 5
  • - 5 linguri de făină
  • - 400 ml. lapte
  • - 250 g nucă cocos

Mod de preparare

7 albuşuri se bat cu 250 g zahăr şi cu puţină sare. Se amestecă cu 200 g nucă de cocos şi 4 linguri de făină, 1 praf de copt stins cu zeamă de lămâie. Tava trebuie să fie unsă şi apoi tapetată cu făină.

Crema:

- 7 gălbenuşuri se freacă cu 200 g zahăr până devine spumoasă, se adaugă 5 linguri de făină şi 400 ml. lapte. Se fierbe pe aburi şi se amestecă până se îngroaşă. După răcire se amestecă cu 250 g nucă cocos. Deasupra se presară nucă de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise