Blat:
Albusurile se bat spuna tare impreuna cu apa si se adauga zaharul in ploaie. Galbenusurile se adauga pe rand,peste albusuri. Se pune faina amestecata cu cacao, praful de copt si praful de sare, in ploaie, amestecand usor de jos in sus. Se adauga esenta de rom. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pergament, se baga la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute. Pentru siguranata se face testul cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit.
Crema:
Gelatina se pune la inmuiat in 200 ml lapte caldut, cat sa se dizolve gelatina. Separat se pune 250 ml lapte si plicul de praf de spuma pentru deserturi, 2 plicuri zahar vanilat si 2 linguri zahar, se amesteca bine cu mixerul, apoi se adauga gelatina topita, se amesteca din nou. Frisca se bate bine si se adauga peste laptele cu gelatina,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la rece pentru 30-40 de minute.
Peste blat se aseaza crema, se intinde uniform, apoi se toarna glazura de ciocolata.
Glazura:
Ciocolata se topeste in frisca lichida, atentie sa nu fiarba, apoi se adauga untul. Cat este inca calduta se toarna peste crema

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii