autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Prajitura Adriana

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2009

Ingrediente
Blat, , - 6 oua, - 6 linguri apa, - 12 linguri zahar, - 10 linguri faina, - 2 linguri cacao, - o priza sare, - ½ lingurita esenta de rom, - ½ lingurita praf de copt, , Crema, , - 250 de gr de lapte dulce, - 1 plic praf de spuma pentru deserturi de la Dr.Oetker, - 200 ml lapte dulce, - 1 plic gelatina pudra de la Dr.Oetker, - 250 gr de frisca lichida de la Milli, - 2 plicuri zahar vanilat, - 2 linguri zahar, , Glazura, , - 250g ciocolata neagra, - 3 linguri frisca lichida, - 50g unt(cine doreste poate inlocuii untul cu aceias cantitate de margarina Rama)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

22 voturi

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuna tare impreuna cu apa si se adauga zaharul in ploaie. Galbenusurile se adauga pe rand,peste albusuri. Se pune faina amestecata cu cacao, praful de copt si praful de sare, in ploaie, amestecand usor de jos in sus. Se adauga esenta de rom. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pergament, se baga la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute. Pentru siguranata se face testul cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit.

Crema:

Gelatina se pune la inmuiat in 200 ml lapte caldut, cat sa se dizolve gelatina. Separat se pune 250 ml lapte si plicul de praf de spuma pentru deserturi, 2 plicuri zahar vanilat si 2 linguri zahar, se amesteca bine cu mixerul, apoi se adauga gelatina topita, se amesteca din nou. Frisca se bate bine si se adauga peste laptele cu gelatina,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la rece pentru 30-40 de minute.
Peste blat se aseaza crema, se intinde uniform, apoi se toarna glazura de ciocolata.

Glazura:

Ciocolata se topeste in frisca lichida, atentie sa nu fiarba, apoi se adauga untul. Cat este inca calduta se toarna peste crema
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Adriana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Desteapta

Prajitura Desteapta

Pasul 1: Pregatim o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 30x25 cm, in care aranjam hartie de

2 voturi    0 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu capsuni si jeleu

Prajitura cu capsuni si jeleu

Se prepara fiecare blat asa; se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se obtine

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

    Multumesc frumos pentru aprecieri.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

    Nota 10 cu Felicitari ! pt aceasta prezentare.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009

    delicioasa si frumos prezentata,felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Mariana,eu nici macar nu m-am inscris la concurs.Poate la anul viitor. Ma bucur ca va place.Asta e cea mai mare rasplata,aprecierea voastra.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Aspectoasă şi foarte gustoasă! Păcat că nu ai avut şanse la concurs!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Foarte aspectuoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

22 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • - 6 oua
  • - 6 linguri apa
  • - 12 linguri zahar
  • - 10 linguri faina
  • - 2 linguri cacao
  • - o priza sare
  • - ½ lingurita esenta de rom
  • - ½ lingurita praf de copt
  • Crema
  • - 250 de gr de lapte dulce
  • - 1 plic praf de spuma pentru deserturi de la Dr.Oetker
  • - 200 ml lapte dulce
  • - 1 plic gelatina pudra de la Dr.Oetker
  • - 250 gr de frisca lichida de la Milli
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 2 linguri zahar
  • Glazura
  • - 250g ciocolata neagra
  • - 3 linguri frisca lichida
  • - 50g unt(cine doreste poate inlocuii untul cu aceias cantitate de margarina Rama)

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Multumesc frumos pentru aprecieri.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Apple pie - Prajitura cu mere