Ingrediente
Blat, , - 6 oua, - 6 linguri apa, - 12 linguri zahar, - 10 linguri faina, - 2 linguri cacao, - o priza sare, - ½ lingurita esenta de rom, - ½ lingurita praf de copt, , Crema, , - 250 de gr de lapte dulce, - 1 plic praf de spuma pentru deserturi de la Dr.Oetker, - 200 ml lapte dulce, - 1 plic gelatina pudra de la Dr.Oetker, - 250 gr de frisca lichida de la Milli, - 2 plicuri zahar vanilat, - 2 linguri zahar, , Glazura, , - 250g ciocolata neagra, - 3 linguri frisca lichida, - 50g unt(cine doreste poate inlocuii untul cu aceias cantitate de margarina Rama)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 50 min
22 voturi
Mod de preparare
Albusurile se bat spuna tare impreuna cu apa si se adauga zaharul in ploaie. Galbenusurile se adauga pe rand,peste albusuri. Se pune faina amestecata cu cacao, praful de copt si praful de sare, in ploaie, amestecand usor de jos in sus. Se adauga esenta de rom. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pergament, se baga la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute. Pentru siguranata se face testul cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit.
Crema:
Gelatina se pune la inmuiat in 200 ml lapte caldut, cat sa se dizolve gelatina. Separat se pune 250 ml lapte si plicul de praf de spuma pentru deserturi, 2 plicuri zahar vanilat si 2 linguri zahar, se amesteca bine cu mixerul, apoi se adauga gelatina topita, se amesteca din nou. Frisca se bate bine si se adauga peste laptele cu gelatina,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la rece pentru 30-40 de minute.
Peste blat se aseaza crema, se intinde uniform, apoi se toarna glazura de ciocolata.
Glazura:
Ciocolata se topeste in frisca lichida, atentie sa nu fiarba, apoi se adauga untul. Cat este inca calduta se toarna peste crema
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009
Mariana,eu nici macar nu m-am inscris la concurs.Poate la anul viitor. Ma bucur ca va place.Asta e cea mai mare rasplata,aprecierea voastra.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009
Aspectoasă şi foarte gustoasă! Păcat că nu ai avut şanse la concurs!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009
Foarte aspectuoasa.