Prajitura "Afinutza"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura "Afinutza"

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua, 150 g faina, 150 g zahar, 60 ml ulei, un praf de sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida, 2 linguri de smantana, 400 g afine, 250 g zahar, un plic de gelatina (10g)
  • Decor:
  • o mana de afine, 250 ml sirop de afine, un plic de tort gelle

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea. Galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se adauga peste bezea si apoi se toarna fina in ploaie. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt apoi se toarna compozitia si se coace 20 minute la foc potrivit. Se scoate blatul copt de pe hartie, se lasa sa se raceasca si apoi se taie blatul in 2 parti egale

Se opreste o mana de afine proaspete apoi restul care raman se pun in siropul pe care il preparam din cele 250 g de zahar si un pic de apa. Se da in cateva clocote apoi se scurg printr-o sita fructele de sirop. Se da la racit.

Se mixeaza frisca iar cand se intareste se adauga smantana, o cescuta mica de sirop de afine si fructele ramase la scurs. Se incorporeaza si gelatina care intai se hidrateaza in 100 ml apa rece si apoi se topeste la bain marine.

Se aseaza o jumatate de blat (fixata intr-o forma patrata reglabila )apoi se toarna crema, se niveleaza cu o lingura si se aseaza deasupra a 2 a parte de blat.

Se repartizeza deasupra mana de afine proaspete apoi se toarna deasupra cald jeleul preparat din siropul ramas, conform modului de preparare de pe plic. Se da la rece cel putin 2 ore inainte de a portiona prajitura. Eu o prepar de seara si o tai a 2 a zi. Este delicioasa!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise