autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA "ALBA"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2008

Ingrediente
4 oua,, 1 pahar cu lapte,, 1 pachet margarina,, 1 cana cu zahar,, 1 lingurita de bicarbonat,, rom,(dupa gust), 2 linguri cacao,, faina(cat cuprinde), , Pentru crema caramel:, , 6 galbenusuri,, 12 linguri zahar,, 1 pachet de unt,, 2 linguri de apa,, 200 grame nuca prajita si macinata., , Pentru glazura:, 1/2 pachet de unt,, 2-3 lingurite de cacao,, 1 pahar zahar pudra,, nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se amesteca toate ingredientele si se obtine o coca , pe care o impartim in 12 foi, pe care le coacem pe dosul tavii.
2.Se aseaza foile una cate una ,iar intre ele se pune crema caramel, care se prepara astfel:

Se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar. Zaharul ramas se pune intr-un vas si se arde pana devine maro-auriu si in acest moment, fara a ridica vasul de foc, se adauga untul taiat bucatele si apa. Se fierbe totul la foc mic cateva minute. Se trage vasul deoparte si se toarna compozitia de galbenusuri si nuca, se bate bine, se da din nou pe focul mic si se tine pana se ingroasa la fel cu o budinca. Se ia vasul de pe foc, se lasa la racit si se intinde pe blat.
Deasupra, se pune o glazura din 1/2 pachet unt,2-3 lingurite cacao si un pahar de zahar pudra.Ingredientele se fierb, se pun peste ultima foaie ,iar peste glazura se presara nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA "ALBA"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Alba Ca Zapada cu crema de lamaie

Prajitura Alba Ca Zapada cu crema de lamaie

Intr-un castron amestecati ouale, zaharul, laptele, uleiul, sarea si praful de copt stins in putina

22 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura alba ca zapada

Prajitura alba ca zapada

Cantitatea de mai sus este ideala pentru 3 foi coapte pe dosul tavii.Mie mi-a ramas multa crema de

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua,
  • 1 pahar cu lapte,
  • 1 pachet margarina,
  • 1 cana cu zahar,
  • 1 lingurita de bicarbonat,
  • rom,(dupa gust)
  • 2 linguri cacao,
  • faina(cat cuprinde)
  • Pentru crema caramel:
  • 6 galbenusuri,
  • 12 linguri zahar,
  • 1 pachet de unt,
  • 2 linguri de apa,
  • 200 grame nuca prajita si macinata.
  • Pentru glazura:
  • 1/2 pachet de unt,
  • 2-3 lingurite de cacao,
  • 1 pahar zahar pudra,
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Ciambella cu iaurt si ciocolata