autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA "ALBA"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2008

Ingrediente
4 oua,, 1 pahar cu lapte,, 1 pachet margarina,, 1 cana cu zahar,, 1 lingurita de bicarbonat,, rom,(dupa gust), 2 linguri cacao,, faina(cat cuprinde), , Pentru crema caramel:, , 6 galbenusuri,, 12 linguri zahar,, 1 pachet de unt,, 2 linguri de apa,, 200 grame nuca prajita si macinata., , Pentru glazura:, 1/2 pachet de unt,, 2-3 lingurite de cacao,, 1 pahar zahar pudra,, nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se amesteca toate ingredientele si se obtine o coca , pe care o impartim in 12 foi, pe care le coacem pe dosul tavii.
2.Se aseaza foile una cate una ,iar intre ele se pune crema caramel, care se prepara astfel:

Se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar. Zaharul ramas se pune intr-un vas si se arde pana devine maro-auriu si in acest moment, fara a ridica vasul de foc, se adauga untul taiat bucatele si apa. Se fierbe totul la foc mic cateva minute. Se trage vasul deoparte si se toarna compozitia de galbenusuri si nuca, se bate bine, se da din nou pe focul mic si se tine pana se ingroasa la fel cu o budinca. Se ia vasul de pe foc, se lasa la racit si se intinde pe blat.
Deasupra, se pune o glazura din 1/2 pachet unt,2-3 lingurite cacao si un pahar de zahar pudra.Ingredientele se fierb, se pun peste ultima foaie ,iar peste glazura se presara nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA "ALBA"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm

34 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu ciocolata alba

Prajitura cu ciocolata alba

Ciocolata cu untul se topeste la ben marin se lasa putin sa se raceasca. Se freaca galbenusele se

14 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua,
  • 1 pahar cu lapte,
  • 1 pachet margarina,
  • 1 cana cu zahar,
  • 1 lingurita de bicarbonat,
  • rom,(dupa gust)
  • 2 linguri cacao,
  • faina(cat cuprinde)
  • Pentru crema caramel:
  • 6 galbenusuri,
  • 12 linguri zahar,
  • 1 pachet de unt,
  • 2 linguri de apa,
  • 200 grame nuca prajita si macinata.
  • Pentru glazura:
  • 1/2 pachet de unt,
  • 2-3 lingurite de cacao,
  • 1 pahar zahar pudra,
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Apple pie