autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

prajitura alba

Autor: erika (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: erika (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
Foile:-300 gr. faina, -2 linguri zahar, -70 gr. margarina, -1/2 cana lapte, -1 lingura amoneac, Se fac 5 foi pe dosul tavi dupa care se insiropeaza., Crema:, -1/2 l lapte, -3 linguri faina, -250 gr. zahar si vanilie, -250 gr. margarina, .

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

se fac 5 foi care inainte de punerea cremei se insiropeaza cu apa si zahar. Pentru crema:se amesteca faina cu zaharul,se adauga laptele treptat,se pune vanilia si se fierbe pana se ingroasa.Dupa racire se amesteca cu untul frecat spuma.Se ung foile si apoi se pudreaza,dar numai inainte de taierepa si zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza

326 voturi    40 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura

Prajitura "Alba -ca-Zapada"

Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen Se imparte aluatul in 5

23 voturi    3 comentarii
28h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Foile:-300 gr. faina
  • -2 linguri zahar
  • -70 gr. margarina
  • -1/2 cana lapte
  • -1 lingura amoneac
  • Se fac 5 foi pe dosul tavi dupa care se insiropeaza.
  • Crema:
  • -1/2 l lapte
  • -3 linguri faina
  • -250 gr. zahar si vanilie
  • -250 gr. margarina
  • .

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere