autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

prajitura alba

Autor: erika (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: erika (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
Foile:-300 gr. faina, -2 linguri zahar, -70 gr. margarina, -1/2 cana lapte, -1 lingura amoneac, Se fac 5 foi pe dosul tavi dupa care se insiropeaza., Crema:, -1/2 l lapte, -3 linguri faina, -250 gr. zahar si vanilie, -250 gr. margarina, .

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

se fac 5 foi care inainte de punerea cremei se insiropeaza cu apa si zahar. Pentru crema:se amesteca faina cu zaharul,se adauga laptele treptat,se pune vanilia si se fierbe pana se ingroasa.Dupa racire se amesteca cu untul frecat spuma.Se ung foile si apoi se pudreaza,dar numai inainte de taierepa si zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura alba cu crema de lamaie

Prajitura alba cu crema de lamaie

Foile: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, ouale (oul intreg si galbenusul), smantana, praful

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Craciun
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm

34 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Foile:-300 gr. faina
  • -2 linguri zahar
  • -70 gr. margarina
  • -1/2 cana lapte
  • -1 lingura amoneac
  • Se fac 5 foi pe dosul tavi dupa care se insiropeaza.
  • Crema:
  • -1/2 l lapte
  • -3 linguri faina
  • -250 gr. zahar si vanilie
  • -250 gr. margarina
  • .

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Quiche cu mazare, rucola si Brie