Prajitura Battenberg

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Prajitura Battenberg

Ingrediente

  • 175 gr unt
  • 175 gr zahar
  • 140 gr faina
  • 50 gr migdale macinate
  • 3 oua
  • 15 gr bicarbonat
  • 0,500gr fondant
  • esenta de vanilie si migdale dupa gust
  • colorant alimentar ,din extract natural de preferinta ,rosu si galben(sau cum va place)

Mod de preparare

Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade/mediu cu 20 minute inainte de a fi folosit,altfel aluatul nu creste suficient.

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol,fara pic de mila se mizeaza cateva minute pana devine omogen.

Impartim aluatul in doua parti egale,nu va speriati ca aveti prea putin,tarta are dimensiuni de 4cm /4 cm.Coloram fiecare parte ,adaugam pentru inceput doar 2-3 picaturi de colorant si amestecam pana se omogenizeaza

Nu faceti greseala de a pune mult colorant pentru ca aluatul poate capata o cuioare intensa care poate modifica si gustul si aspectul.

Alegem o tava de chec,fiind mai mica,o acoperim cu hartie de copt iar in mijloc o dublam,ceva chinuiala dar merita.(in cazul in care nu aveti alta idee mai geniala sau o tava speciala pentru aceasta prajitura)

Se coace 20-30 minute.

Se face proba scobitorii,firului de pai sau a batisoarelor din matura.

Checul,sau cum vreti voi sa o/il numiti,o data racit se taie in fasii lungi de 4cm/4cm(retea originala are dimensiuni de 2cm /2cm).Se ung pe fiecare fata cu gem de caise,se lipesc iar toata suprafata se unge inca o data cu gem de caise pana este complet acoperit,nu exagerati pentru ca o data acoperit cu fondant se observa ca suprafata nu este plana.

Se imbraca in martipan sau fondant

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise