autor:

Liana

» » , Prajituri, Torturi

Prajitura Battenberg

Autor: Liana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 13 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 13 martie 2012

Ingrediente
175 gr unt, 175 gr zahar, 140 gr faina, 50 gr migdale macinate, 3 oua, 15 gr bicarbonat, 0,500gr fondant, esenta de vanilie si migdale dupa gust, colorant alimentar ,din extract natural de preferinta ,rosu si galben(sau cum va place)

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade/mediu cu 20 minute inainte de a fi folosit,altfel aluatul nu creste suficient.
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol,fara pic de mila se mizeaza cateva minute pana devine omogen.
Impartim aluatul in doua parti egale,nu va speriati ca aveti prea putin,tarta are dimensiuni de 4cm /4 cm.Coloram fiecare parte ,adaugam pentru inceput doar 2-3 picaturi de colorant si amestecam pana se omogenizeaza
Nu faceti greseala de a pune mult colorant pentru ca aluatul poate capata o cuioare intensa care poate modifica si gustul si aspectul.
Alegem o tava de chec,fiind mai mica,o acoperim cu hartie de copt iar in mijloc o dublam,ceva chinuiala dar merita.(in cazul in care nu aveti alta idee mai geniala sau o tava speciala pentru aceasta prajitura)
Se coace 20-30 minute.
Se face proba scobitorii,firului de pai sau a batisoarelor din matura.
Checul,sau cum vreti voi sa o/il numiti,o data racit se taie in fasii lungi de 4cm/4cm(retea originala are dimensiuni de 2cm /2cm).Se ung pe fiecare fata cu gem de caise,se lipesc iar toata suprafata se unge inca o data cu gem de caise pana este complet acoperit,nu exagerati pentru ca o data acoperit cu fondant se observa ca suprafata nu este plana.
Se imbraca in martipan sau fondant
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Battenberg" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Curatam merele si le taiem felii subtiri. Amestecam untul cu zaharul pana cand devine cremos, adaugam

228 voturi    35 comentarii
1h 20 min
Torturi
Cheesecake cu portocala si ciocolata

Cheesecake cu portocala si ciocolata

Fursecurile (biscuitii) se sfarama la robot sau cu sucitorul (ii puneti intr-o punga, o sigilati

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    Arata bine!

  • Liana

    Liana (Chef de cuisine) , 21 martie 2012

    Lia Maria,esti o draguta,iti multumesc!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 martie 2012

    Bun venit in familia gustos.ro ! Cat de bine arata ! si cu siguranta e foarte buna yumi,yumi. pupici

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 175 gr unt
  • 175 gr zahar
  • 140 gr faina
  • 50 gr migdale macinate
  • 3 oua
  • 15 gr bicarbonat
  • 0,500gr fondant
  • esenta de vanilie si migdale dupa gust
  • colorant alimentar ,din extract natural de preferinta ,rosu si galben(sau cum va place)

Raporteaza reteta

Retete
de Liana
Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

C.M.C. -sau Carboximeytil Celuloza,este o guma sintetica(rasina) care da elasticitate si corp , se

20 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Torturi
Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Intai se prepara garnitura avand timpul de preparare mai mulng decat cel al somonului. Se taie ceapa,usturoiul

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn si sparanghel salbatic

Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn si sparanghel salbatic

Intr-un vas punem pasta de orez si o acoperim in totalitate cu apa,se lasa circa 30 minute,nu mai

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Lela
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania