autor:

Rita Ilieș

» » Prajituri

Prăjitura Bounty

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , 125 g unt ( poate fi unt cu conținut mic de grăsime ), , 200 g făină, , 90 g zahăr, , 3 ouă potrivite, , 3 linguri cu lapte, , două linguri cu cacao, , o linguriță cu praf de copt, , o jumătate de linguriță cu bicarbonat, , Ingrediente pentru crema de cocos:, , 600 ml lapte, , 200 g unt gras, , 130 g zahăr, , 50 g miere, , 200 g nucă de cocos, , 7 linguri cu griș, Ingrediente pentru glazură:, 200 g ciocolată cu lapte, 50 g unt gras, o lingură cu ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Mixați untul cu zahărul. Adăugați ouăle și laptele. Separat amestecați făina, cacaoa și ingredientele pentru crescut. În amestecul lichid, adăugați treptat mixul din făină.



Puneți hârtie de copt într-o tavă. Eu am folosit una de 35/25 însă data viitoare voi folosi una mai mărișoară. Adăugați compoziția și coaceți-o aproximativ 10-15 minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Faceți testul cu scobitoarea. Nu este un blat pretențios, deci veți putea deschide ușa de la cuptor fără probleme.







Puneți laptele pe bain marie. Adăugați mierea și zahărul. Când acestea s-au topit adăugați grișul amestecând continuu cu telul pentru a nu se forma cocoloașe. Când începe să se îngroașe adăugați nuca de cocos și untul. Întindeți crema cât încă este fierbinte peste blatul ușor însiropat cu lichior de cocos sau alt sirop care vă place.



Topiți ciocolata împreună cu untul pe bain marie. Adăugați uleiul. Lăsați glazura să se răcească 3-5 minute la temperatura camerei, apoi întindeți-o peste prăjitură.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Bounty" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Blatul: Se amesteca ouale cu zaharul pana cand zaharul s-a topit. Apoi se adauga cele 3 linguri

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Toate ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei timp de cateva ore. Intr-un castron, punem

81 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2015

    mniamy! am sa o fac si euuuuu :x

  • Aurelia Boncut , 11 decembrie 2014

    Ptr. glazur: 200gr de ciocolata cu lapte, 50 gr unt gras si o lingura cu ulei,a specificat in partea stinga la ingrediente

  • Apafi Ionut , 27 noiembrie 2014

    nu ati specificat cantitatile pentru glazura,as vrea sa o incerc

Dificultate

Redusa

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 125 g unt ( poate fi unt cu conținut mic de grăsime )
  • 200 g făină
  • 90 g zahăr
  • 3 ouă potrivite
  • 3 linguri cu lapte
  • două linguri cu cacao
  • o linguriță cu praf de copt
  • o jumătate de linguriță cu bicarbonat
  • Ingrediente pentru crema de cocos:
  • 600 ml lapte
  • 200 g unt gras
  • 130 g zahăr
  • 50 g miere
  • 200 g nucă de cocos
  • 7 linguri cu griș
  • Ingrediente pentru glazură:
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 50 g unt gras
  • o lingură cu ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

17 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

8 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
AdeLyna

AdeLyna (Chef de cuisine)

mniamy! am sa o fac si euuuuu :x

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu scortisoara