autor:

CulinaryRainbow

» » Prajituri

Prăjitura Bounty

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , 125 g unt ( poate fi unt cu conținut mic de grăsime ), , 200 g făină, , 90 g zahăr, , 3 ouă potrivite, , 3 linguri cu lapte, , două linguri cu cacao, , o linguriță cu praf de copt, , o jumătate de linguriță cu bicarbonat, , Ingrediente pentru crema de cocos:, , 600 ml lapte, , 200 g unt gras, , 130 g zahăr, , 50 g miere, , 200 g nucă de cocos, , 7 linguri cu griș, Ingrediente pentru glazură:, 200 g ciocolată cu lapte, 50 g unt gras, o lingură cu ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Mixați untul cu zahărul. Adăugați ouăle și laptele. Separat amestecați făina, cacaoa și ingredientele pentru crescut. În amestecul lichid, adăugați treptat mixul din făină.



Puneți hârtie de copt într-o tavă. Eu am folosit una de 35/25 însă data viitoare voi folosi una mai mărișoară. Adăugați compoziția și coaceți-o aproximativ 10-15 minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Faceți testul cu scobitoarea. Nu este un blat pretențios, deci veți putea deschide ușa de la cuptor fără probleme.







Puneți laptele pe bain marie. Adăugați mierea și zahărul. Când acestea s-au topit adăugați grișul amestecând continuu cu telul pentru a nu se forma cocoloașe. Când începe să se îngroașe adăugați nuca de cocos și untul. Întindeți crema cât încă este fierbinte peste blatul ușor însiropat cu lichior de cocos sau alt sirop care vă place.



Topiți ciocolata împreună cu untul pe bain marie. Adăugați uleiul. Lăsați glazura să se răcească 3-5 minute la temperatura camerei, apoi întindeți-o peste prăjitură.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Bounty" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Blatul: Se amesteca ouale cu zaharul pana cand zaharul s-a topit. Apoi se adauga cele 3 linguri

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
prajitura bounty

prajitura bounty

Batem bine ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devine o crema. Adaugam treptat untul

8 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2015

    mniamy! am sa o fac si euuuuu :x

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 11 decembrie 2014

    Ptr. glazur: 200gr de ciocolata cu lapte, 50 gr unt gras si o lingura cu ulei,a specificat in partea stinga la ingrediente

  • Fara foto

    Apafi Ionut , 27 noiembrie 2014

    nu ati specificat cantitatile pentru glazura,as vrea sa o incerc

Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 125 g unt ( poate fi unt cu conținut mic de grăsime )
  • 200 g făină
  • 90 g zahăr
  • 3 ouă potrivite
  • 3 linguri cu lapte
  • două linguri cu cacao
  • o linguriță cu praf de copt
  • o jumătate de linguriță cu bicarbonat
  • Ingrediente pentru crema de cocos:
  • 600 ml lapte
  • 200 g unt gras
  • 130 g zahăr
  • 50 g miere
  • 200 g nucă de cocos
  • 7 linguri cu griș
  • Ingrediente pentru glazură:
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 50 g unt gras
  • o lingură cu ulei

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
AdeLyna

AdeLyna (Chef de cuisine)

mniamy! am sa o fac si euuuuu :x

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Sumegy