Ingrediente
(Pentru o forma de tort cu diametrul de 18 cm), Blat:, 3 oua, 125 g zahar pudra, 100 g miez de nuca maruntit, 3 linguri de pesmet, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, zahar vanilat, 1 lingura pudra de roscove (sau cacao), Crema alba:, 200 ml frisca lichida, 10 g gelatina, 200 g crema de branza de vaci, 75 g zahar pudra, vanilie, Bulinele:, 100 ml frisca lichida, 2 lingurite pudra de roscove, 2 plicuri zahar vanilat, 5 g gelatina
Dificultate: Medie | Timp: 1h
1 vot
Mod de preparare
Se incorporeaza pesmetul amestecat cu pudra de roscove, miezul de nuca maruntit si praful de copt. Se unge o forma de tort sau o tavita mica, cu un pic de ulei, se toarna aluatul si se da la copt, cca 20-25 minute.
Se mixeaza frisca lichida cu zaharul vanilat pana se intareste, apoi o mixam cu crema de branza. Se adauga si gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna crema peste blatul rece pe care l-am pus din nou in forma in care l-am copt.
Se mixeaza si frisca ramasa, apoi se amesteca cu pudra de roscove si cu gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se pune apoi intr-un pos si se "injecteaza" in crema de branza de vaci, usor pana ce se formeaza cerculete mici deasupra. Se lasa la rece cel putin 2 ore, de preferat de seara pana dimineata, apoi se scoate din forma si se portioneaza in felii subtiri.
Pofta buna!
Ramona , 25 februarie 2016
E grozava!