Prajitura Bulinuta

Se prepara blatul, mixand bine albusurile cu un praf de sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Bulinuta

Ingrediente

  • (Pentru o forma de tort cu diametrul de 18 cm)
  • Blat:
  • 3 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 100 g miez de nuca maruntit
  • 3 linguri de pesmet
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • zahar vanilat
  • 1 lingura pudra de roscove (sau cacao)
  • Crema alba:
  • 200 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 200 g crema de branza de vaci
  • 75 g zahar pudra
  • vanilie
  • Bulinele:
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 lingurite pudra de roscove
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 g gelatina

Mod de preparare

Se prepara blatul, mixand bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia. Se mixeaza si galbenusurile, apoi se incorporeaza in bezeaua tare.

Se incorporeaza pesmetul amestecat cu pudra de roscove, miezul de nuca maruntit si praful de copt. Se unge o forma de tort sau o tavita mica, cu un pic de ulei, se toarna aluatul si se da la copt, cca 20-25 minute.

Se mixeaza frisca lichida cu zaharul vanilat pana se intareste, apoi o mixam cu crema de branza. Se adauga si gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna crema peste blatul rece pe care l-am pus din nou in forma in care l-am copt.

Se mixeaza si frisca ramasa, apoi se amesteca cu pudra de roscove si cu gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se pune apoi intr-un pos si se "injecteaza" in crema de branza de vaci, usor pana ce se formeaza cerculete mici deasupra. Se lasa la rece cel putin 2 ore, de preferat de seara pana dimineata, apoi se scoate din forma si se portioneaza in felii subtiri.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise