autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Bulinuta

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Ingrediente
(Pentru o forma de tort cu diametrul de 18 cm), Blat:, 3 oua, 125 g zahar pudra, 100 g miez de nuca maruntit, 3 linguri de pesmet, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, zahar vanilat, 1 lingura pudra de roscove (sau cacao), Crema alba:, 200 ml frisca lichida, 10 g gelatina, 200 g crema de branza de vaci, 75 g zahar pudra, vanilie, Bulinele:, 100 ml frisca lichida, 2 lingurite pudra de roscove, 2 plicuri zahar vanilat, 5 g gelatina

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se prepara blatul, mixand bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia. Se mixeaza si galbenusurile, apoi se incorporeaza in bezeaua tare.
Se incorporeaza pesmetul amestecat cu pudra de roscove, miezul de nuca maruntit si praful de copt. Se unge o forma de tort sau o tavita mica, cu un pic de ulei, se toarna aluatul si se da la copt, cca 20-25 minute.
 Se mixeaza frisca lichida cu zaharul vanilat pana se intareste, apoi o mixam cu crema de branza. Se adauga si gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna crema peste blatul rece pe care l-am pus din nou in forma in care l-am copt.
Se mixeaza si frisca ramasa, apoi se amesteca cu pudra de roscove si cu gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se pune apoi intr-un pos si se "injecteaza" in crema de branza de vaci, usor pana ce se formeaza cerculete mici deasupra. Se lasa la rece cel putin 2 ore, de preferat de seara pana dimineata, apoi se scoate din forma si se portioneaza in felii subtiri.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bulinuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Painea maimutei

Painea maimutei

Toate ingredientele pt aluat le-am pus in cuva masinii de paine la programul de framantare+dospire. Zaharul

3 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Prajituri
PRAJITURA CU GEM SI CREMA FINETI

PRAJITURA CU GEM SI CREMA FINETI

Se separa albusul de galbenus si se amesteca in felul urmator:galbenusurile se freaca bine cu apa

12 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • anuta

    anuta (Chef de cuisine) , 25 martie 2016

    multumesc Letitia

  • Fara foto

    Gealatu Letitia (Maestru bucatar) , 23 martie 2016

    Arata super si cred ca e f.buna!

  • anuta

    anuta (Chef de cuisine) , 29 februarie 2016

    multumesc Ramona

    • Fara foto

      Ramona , 25 februarie 2016

      E grozava!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • (Pentru o forma de tort cu diametrul de 18 cm)
  • Blat:
  • 3 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 100 g miez de nuca maruntit
  • 3 linguri de pesmet
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • zahar vanilat
  • 1 lingura pudra de roscove (sau cacao)
  • Crema alba:
  • 200 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 200 g crema de branza de vaci
  • 75 g zahar pudra
  • vanilie
  • Bulinele:
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 lingurite pudra de roscove
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 g gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

anuta (Chef de cuisine)

multumesc Letitia

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Negresa
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide