Prajitura Bulinuta

Se prepara blatul, mixand bine albusurile cu un praf de sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Bulinuta

Ingrediente

  • (Pentru o forma de tort cu diametrul de 18 cm)
  • Blat:
  • 3 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 100 g miez de nuca maruntit
  • 3 linguri de pesmet
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • zahar vanilat
  • 1 lingura pudra de roscove (sau cacao)
  • Crema alba:
  • 200 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 200 g crema de branza de vaci
  • 75 g zahar pudra
  • vanilie
  • Bulinele:
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 lingurite pudra de roscove
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 g gelatina

Mod de preparare

Se prepara blatul, mixand bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia. Se mixeaza si galbenusurile, apoi se incorporeaza in bezeaua tare.

Se incorporeaza pesmetul amestecat cu pudra de roscove, miezul de nuca maruntit si praful de copt. Se unge o forma de tort sau o tavita mica, cu un pic de ulei, se toarna aluatul si se da la copt, cca 20-25 minute.

Se mixeaza frisca lichida cu zaharul vanilat pana se intareste, apoi o mixam cu crema de branza. Se adauga si gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna crema peste blatul rece pe care l-am pus din nou in forma in care l-am copt.

Se mixeaza si frisca ramasa, apoi se amesteca cu pudra de roscove si cu gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se pune apoi intr-un pos si se "injecteaza" in crema de branza de vaci, usor pana ce se formeaza cerculete mici deasupra. Se lasa la rece cel putin 2 ore, de preferat de seara pana dimineata, apoi se scoate din forma si se portioneaza in felii subtiri.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi