autor:

Sidy

» » Prajituri

Prajitura caramel cu bezea

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2010

Ingrediente
4 oua, -1 pachet de unt, -200g zahar, -100ml apa, -1 praf de copt, -faina( aproximativ 8-10 linguri), -200g zahar pentru bezea, -1 lamaie, -1 borcan de gem mai acrisor, -30g unt pentru uns tava, -un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

16 voturi

Mod de preparare

200g de zahar se caramelizeaza pana capata o culoare maro-roscat. Se adauga imediat apa (de preferat fierbinte)si pachetul de unt . Se tine pe foc amestecand continuu pana se topeste tot caramelul.
Se lasa sa se raceasca 15 minute .
Se separa albusurile de galbenusuri.
In siropul caramel se adauga cele 4 galbenusuri, un praf de sare, praful de copt, si faina cat sa iasa o compozitie de consistenta unei smantani mai groase.
Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza cu o lingura.
Se coace la foc potrivit circa 45 de munute, pana se rumeneste si devine ferm la apasare.
Albusurile se bat spuma cu 100g zahar.
100g zahar se amesteca cu 2 linguri apa si se fierb pana se topeste zaharul.Acest sirop se adauga foarte incet peste albusuri, amestecand continuu cu telul sau mixer.Se adauga si zeama de la o lamaie.Procedand in felul acesta, v-a dispare gustul de albus al bezelei.
Se scoate tava din cuptor dupa ce s-a copt si se adauga imediat gemul care se niveleaza uniform peste blat.
Se adauga bezeaua peste gem, si se niveleaza.
Se mai da la cuptor pentru 5 minute la foc domol, dupa care se inchide focul si se mai lasa inca 10 minute in cuptor.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie cu un cutit care se incalzeste in apa fiarta.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura caramel cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ciocolata cu portocala si scortisoara

Ciocolata cu portocala si scortisoara

Se amesteca laptele praf cu cacaoa. Se face un sirop gros din apa si zahar. Se adauga siropul peste

1 vot    1 comentariu
30 min
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Pentru cele patru foi de aluat procedam in felul urmator: separam albusurile de galbenusuri si frecam

7 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ioana_Simona

    Ioana_Simona (Bucatar sef):

    este o prajitura buna cu un gust dulce-acrisor , poate putin cm mult zahar ,sfatul meu este sa se puna mai putin zahar...

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iosef Elena , 05 mai 2014

    arata super........miam.

  • Maria_Pepene

    Maria_Pepene (Bucatar sef) , 21 august 2013

    arata foarte bine, cred ca-i si buna/

  • aandradaa

    aandradaa (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2010

    Se poate ca in zi de Craciun can peste tot mananc prajituri mie sa mi se faca pofta pe prajitura asta?... hmmm vreau si eu o bucata ! *****

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      Trebuie să fie tare bună! Eu nu sunt pricepută la prăjituri,dar o să-ncerc asta. Felicitări!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

      Vreau si eu, deja imi lasa gura apa!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

      Sper ca nu ai dat tot fetelor si mai ai si pentru mine.*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

      Un deliciu !***** Si eu ma inscriu pentru o portie.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

      si eu vreau o bucata :) ce bine arata!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

      Este o minunatie aceasta prajitura!Si nu pare greu de facut.Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

      Ce bine arata ! yumi,yumi, vin in vizita la tine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

16 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • -1 pachet de unt
  • -200g zahar
  • -100ml apa
  • -1 praf de copt
  • -faina( aproximativ 8-10 linguri)
  • -200g zahar pentru bezea
  • -1 lamaie
  • -1 borcan de gem mai acrisor
  • -30g unt pentru uns tava
  • -un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Maria_Pepene (Bucatar sef)

arata foarte bine, cred ca-i si buna/

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Margarete