200g de zahar se caramelizeaza pana capata o culoare maro-roscat. Se adauga imediat apa (de preferat fierbinte)si pachetul de unt . Se tine pe foc amestecand continuu pana se topeste tot caramelul.
Se lasa sa se raceasca 15 minute .
Se separa albusurile de galbenusuri.
In siropul caramel se adauga cele 4 galbenusuri, un praf de sare, praful de copt, si faina cat sa iasa o compozitie de consistenta unei smantani mai groase.
Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza cu o lingura.
Se coace la foc potrivit circa 45 de munute, pana se rumeneste si devine ferm la apasare.
Albusurile se bat spuma cu 100g zahar.
100g zahar se amesteca cu 2 linguri apa si se fierb pana se topeste zaharul.Acest sirop se adauga foarte incet peste albusuri, amestecand continuu cu telul sau mixer.Se adauga si zeama de la o lamaie.Procedand in felul acesta, v-a dispare gustul de albus al bezelei.
Se scoate tava din cuptor dupa ce s-a copt si se adauga imediat gemul care se niveleaza uniform peste blat.
Se adauga bezeaua peste gem, si se niveleaza.
Se mai da la cuptor pentru 5 minute la foc domol, dupa care se inchide focul si se mai lasa inca 10 minute in cuptor.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie cu un cutit care se incalzeste in apa fiarta.
Pofta buna !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii