autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura ,,carnaval''

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 martie 2016

Ingrediente
blat5 oua,150 g zahar,150 g faina,un praf de sare, ml ulei,o esenta de vanilie, umplura si jeleulo farfurie adanca de dovleac aromat de placinta,taiat cubulete mici,cca.750 g zahar,4-5 stelute de anason,un praf de scortisoara,un plic de gelatina(10 g),2 plcuri de tort gelle

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta,se incorporeaa in bezea,se amesteca bine apoi turnam faina in ploaie.Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt,se da 5 minute la foc iute apoi inca 15 la foc domol.
Blatul copt se desprinde de pe hartie apoi se taie in 2 bucati egale
Dovleacul cubulete se pune la fiert cu zaharul,anasonul,praful de scortisoara si cu 100 ml apa.Se fierbe ,la foc domol cca 30 minute dupa care se da de pe foc si se strecoara bucatile fierte de dovleac de siropul ramas
Se aseaza prima jumatate de blat si se toarna deasupra,bucatile fierte de dovleac din care oprim un castronel pentru decor, amesecate cu gelatina hdratata cu 100 ml apap rece si apoi topita la bain marin.Deasupra se aseaza a 2 bucata de blat,se preseaza usor cu mana,pe toata suprafata ,se presara dasupra,pe toata suprafata prajituraii,bucatile de dovleac oprite si se preparara jeleul din sucul ramas in care am dizolvat tort-gelle-ul si apoi am dat totul intr-un clocot.se toarna deasupra prajiturii fierbinte.Se lasa cateva ore la rece dar de preferat de seara pana a 2 a zi,cand se taie prajitura.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,carnaval''" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Punem la scurs piersicile din compot intr-o sita. Le taiem marunt si lasam doua jumatati pentru ornat. Cernem

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Dau pe robot toate ingredientele,la sfarsit incoporez compozitia cu albusurile batute spuma. Tava

5 voturi    8 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • blat5 oua,150 g zahar,150 g faina,un praf de sare, ml ulei,o esenta de vanilie
  • umplura si jeleulo farfurie adanca de dovleac aromat de placinta,taiat cubulete mici,cca.750 g zahar,4-5 stelute de anason,un praf de scortisoara,un plic de gelatina(10 g),2 plcuri de tort gelle

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura tres leches