autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura ,,carnaval''

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 martie 2016

Ingrediente
blat5 oua,150 g zahar,150 g faina,un praf de sare, ml ulei,o esenta de vanilie, umplura si jeleulo farfurie adanca de dovleac aromat de placinta,taiat cubulete mici,cca.750 g zahar,4-5 stelute de anason,un praf de scortisoara,un plic de gelatina(10 g),2 plcuri de tort gelle

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta,se incorporeaa in bezea,se amesteca bine apoi turnam faina in ploaie.Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt,se da 5 minute la foc iute apoi inca 15 la foc domol.
Blatul copt se desprinde de pe hartie apoi se taie in 2 bucati egale
Dovleacul cubulete se pune la fiert cu zaharul,anasonul,praful de scortisoara si cu 100 ml apa.Se fierbe ,la foc domol cca 30 minute dupa care se da de pe foc si se strecoara bucatile fierte de dovleac de siropul ramas
Se aseaza prima jumatate de blat si se toarna deasupra,bucatile fierte de dovleac din care oprim un castronel pentru decor, amesecate cu gelatina hdratata cu 100 ml apap rece si apoi topita la bain marin.Deasupra se aseaza a 2 bucata de blat,se preseaza usor cu mana,pe toata suprafata ,se presara dasupra,pe toata suprafata prajituraii,bucatile de dovleac oprite si se preparara jeleul din sucul ramas in care am dizolvat tort-gelle-ul si apoi am dat totul intr-un clocot.se toarna deasupra prajiturii fierbinte.Se lasa cateva ore la rece dar de preferat de seara pana a 2 a zi,cand se taie prajitura.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,carnaval''" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu crema de lamaie si cocos

Prajitura cu crema de lamaie si cocos

Prima data pregatim foile.Astfel dizolvam zaharul in lapte,apoi adaugam ouale,uleiul si amoniacul

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • blat5 oua,150 g zahar,150 g faina,un praf de sare, ml ulei,o esenta de vanilie
  • umplura si jeleulo farfurie adanca de dovleac aromat de placinta,taiat cubulete mici,cca.750 g zahar,4-5 stelute de anason,un praf de scortisoara,un plic de gelatina(10 g),2 plcuri de tort gelle

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Negresa cu crema de branza