autor:

PrepayHome_Formagiu

» » Prajituri

Prajitura cu doua creme

Autor: PrepayHome_Formagiu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PrepayHome_Formagiu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2014

Ingrediente
Blat:, 6 linguri faina, 6 oua, 200gr zahar, 2 linguri cacao, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, , Crema:, 3 oua, 3 linguri faina, 200gr zahar, 2 cani lapte, 1 pachet margarina Unirea, 2 linguri cacao, 100gr nuca de cocos, 3 pachete biscuiti petit beurre

Dificultate: Medie Timp: 60h

2 voturi

Mod de preparare

Blat:



Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam cacaua, faina, bicarbonatul stins cu un pic de otet si albusurile batute spuma.Torni compozitia intr-o tava taptata cu hartie de copt si coci la foc potrivit 30 min sau pana trece proba cu scobitoarea.



Cremele:

Amestecam ouale batute cu faina, laptele si zaharul, apoi le fierbem pe baie de abur pana se ingroasa. Dam compozitia deoparte, o lasam sa se raceasca putin si apoi adaugam margarina taiata cubulete si omogenizam crema.



Impartim crema in doua.



Intr-o jumate, adaugam cacaua si in una cocosul. Rasturnam blatul racit si il putem insiropa dupa preferinta. Intindem crema de cocos, apoi punem biscuitii pe care i-am inmuiat in acelasi sirop ca la blat. Ii bagam si ii scoatem si punem 2 straturi de biscuiti. Peste biscuiti intindem crema de cacao, dupa care presaram nuca de cocos. Prajitura se da la frigider pana a doua zi.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit. Curatam dovleacul de coaja

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut

22 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

60h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 linguri faina
  • 6 oua
  • 200gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 200gr zahar
  • 2 cani lapte
  • 1 pachet margarina Unirea
  • 2 linguri cacao
  • 100gr nuca de cocos
  • 3 pachete biscuiti petit beurre

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa cu nuci si sos de cafea