autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

prajitura cu ananas

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2006

Ingrediente
500 g ananans felii(proaspat sau conservat), 110 g unt, 380 g zahar, 130 g faina, 2 oua, o ligurita praf de copt, un pic de lapte(2-3 linguri), vanilie,sare,o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

17 voturi

Mod de preparare

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in doua si se stropesc cu sucul unei lamai.
Untul se bate spuma,se adauga apoi amestecand mereu zaharul ramas si ouale pe rand.Faina se amesteca cu praful de copt,sare si vanilie si se pune jumatate in crema de unt.Laptele se adauga apoi in aceasta compozitie si se completeaza cu restul de faina.
Se coace la 180 de grade pt aprox 40 minute.
Se rastoarna cand e rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura de toamna cu biscuiti si jeleu de ananas

Prajitura de toamna cu biscuiti si jeleu de ananas

Se amesteca ingredientele pentru blat, apoi se toarna intr-o forma cu inel detasabil, se uniformizeaza

2 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura rasturnata cu ananas

Prajitura rasturnata cu ananas

Pentru inceput incingeti cuptorul la 160 C. Asezati feliile de ananas si ciresele glasate intr-o

7 voturi    5 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    arata bine -cred ca si gustoasa este.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

    Intradevar arata bine.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

    Ce bine arata...

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Nu se foloseste prea mult zahar? Si spuneti "feliile de ananas taiate in doua", vad ca sunt rondele intregi. (pleonasm) - la mine. Dar arata foarte bine. Bine ca nu este impopotonat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

17 voturi

Ingrediente

  • 500 g ananans felii(proaspat sau conservat)
  • 110 g unt
  • 380 g zahar
  • 130 g faina
  • 2 oua
  • o ligurita praf de copt
  • un pic de lapte(2-3 linguri)
  • vanilie,sare,o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

14 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Negresa cu mere

Negresa cu mere

Topim ciocolata cu untul,iar cand se raceste adaugam ouale pe rand,batand bine cu mixerul dupa fiecare.Punem

7 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

arata bine -cred ca si gustoasa este.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu fructe