autor:

Alina

» » , Prajituri, Retete de post

Prajitura cu banane si ciocolata (de post)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2014

Ingrediente
Blat, , 5 banane (550 g fara coaja), 300 g ciocolata amaruie, 280 g faina, 75 ml apa minerala carbogazoasa, 2 lg ulei, 1 lgt rasa praf de copt (optional), , Umplutura (optional), , 250 g gem de prune, , Glazura:, , 100 g ciocolata amaruie, 3 lg ulei, , Decor:, , 60 g zahar tos, 1/8 lgt otet/zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

20 voturi

Mod de preparare

Blat
1. Preincalzim cuptorul la 170 grade celsius.
2. Topim ciocolata pe bain marie.
3. Cu ajutorul unui mixer vertical pasam bananele.
4. Punem peste banane ciocolata topita si mixam bine.
5. Adaugam apa minerala si uleiul si mixam. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt cernuta si mixam bine, sa nu se formeze cocoloase.
6. Punem compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt (24 cm) si introducem in cuptor pentru 30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
7. Dupa ce s-a copt, scoatem prajitura la racit.
8. O taiem in doua, punem gemul intre straturi si deasupra glazura.
9. Glazura o preparam punand ciocolata la topit pe bain-marie. Adaugam uleiul si omogenizam bine.
10. Pentru decor punem zaharul impreuna cu otetul intr-o cratita neaderenta la caramelizat. Lasam la foc mic fara sa amestecam pana cand se topeste complet. Oprim focul si amestecam in cratita.
11. Intr-un vas larg punem o hartie de copt. Luam o furculita, o bagam in caramel si o fluturam deasupra vasului cu hartie de copt. Repetam procesul pana cand terminam zaharul caramelizat. Rulam firisoarele obtinute si decoram prajitura cu ele.
Nota!
1. Ciocolata amaruie (cu procentaj mare de cacao) este de post, verificati totusi ingredientele pentru siguranta.
2. Puteti renunta la gemul de prune daca nu va e pe plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si ciocolata (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Sarmale de post in foi de vita

Sarmale de post in foi de vita

Spalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele. Le scurgem, le lasam sa se raceasca,

2 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Retete de post
Fasole facaluita(dupa reteta Doinei Varga)

Fasole facaluita(dupa reteta Doinei Varga)

Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata.Se scurge de apa,se clateste de cateva

7 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cristina , 25 februarie 2018

    ciocolata nu este de post

  • Fara foto

    Lia Maria Buda , 23 martie 2015

    merge umpluta si cu gem de portocale - se completeaza grozav cu bananele si ciocolata.

  • Fara foto

    Lia Maria Buda , 23 martie 2015

    2-3 oua batute spuma amestecate treptat in aluat dupa ce se pune faina. iese mai pufoasa :)

    • Fara foto

      Lia Maria Buda , 23 martie 2015

      ciocolata amaruie / neagra este.

    • Fara foto

      Pungă Monica Cristina , 18 iunie 2014

      DIN CÂTE STIU CIOCOLATA NU ESTE DE POST!!!..

    • Fara foto

      Traducator Franceza Godo Mihaela , 18 iunie 2014

      Edith Szegedi credeam ca altceva, nu doar decorul.

    • Fara foto

      Edith Szegedi , 18 iunie 2014

      pui frisca deasupra si nu mai e de post :D (dar nu hulala, frisca de origine animala)...

    • Fara foto

      Traducator Franceza Godo Mihaela , 18 iunie 2014

      ce am putea pune in plus sa nu fie de post?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

20 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 5 banane (550 g fara coaja)
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 280 g faina
  • 75 ml apa minerala carbogazoasa
  • 2 lg ulei
  • 1 lgt rasa praf de copt (optional)
  • Umplutura (optional)
  • 250 g gem de prune
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3 lg ulei
  • Decor:
  • 60 g zahar tos
  • 1/8 lgt otet/zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Fara foto

cristina

ciocolata nu este de post

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura de ciocolata vegana