Prajitura cu banane si glazura de ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:4oua
  • 120gr. zahar pudra
  • 120gr. faina
  • 1/2 plic praf de copr DR. Oetker;Pentru umplutura:2 plicuri Crema pentru tarte Dr. Oetker
  • 500ml. lapte
  • 4 banane
  • 100gr. gem de caise;Pentru decor:2plicuri Glazura cu gust de ciocolata Dr. Oetker;

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat bine.se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se intaresc. Apoi se adauga pe rand galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.Din aluatul obtinut se coc 2 foi (dimensiuni20/30cm.)pe tava de aragaz , acoperita in prealabil cu hartie de copt; fiecare foaie se coace timp de 12 min. (cuptor treapta 2-3 , pozitia de mijloc).Dupa ce s-au copt cele 2 foi , se lasa sa se raceasca. Apoi se ia o foaie si se unge cu marmelada si se acopera cu bananele taiate pe jumatate in lungime.Crema se prepara conform instructiunilor de pe plic si se aseaza peste banane si se uniformizeaza cu mare atentie. Deasupra se aseaza cea de-a 2 foaie. Glazura se prepara conform instructiunilor de pe plic si se toarna deasupra prajiturii. Prajitura se poate servi dupa ce se pastreaza minim 2 ore in fgigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise