Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie: 5 oua, 1 cana de zahar, 1 cana de faina, 4 linguri ulei, coaja rasa de la 1 lamaie, 1 cana de apa, 2 linguri zahar, 1 esenta de vanilie pentru sirop
  • Pentru crema ai nevoie de: 15 biscuiti cu miere, un pachiet de unt sau margarina, 1 cana de zahar, 1 lamaie, 1 lingura cacao, 1 cana miiez de nuca, 1 ciocolata pentru ornat.

Mod de preparare

Bati albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le freci separat cu uleiul. Adaugi apoi treptat peste albusuri galbenusurile, faina si coaja rasa de lamaie.Torni aluatul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si-l dai la cuptor pentru 25 de minute. In acest tinp, treci pe rand prin masina de tocat nucile, lamaia si biscuiti. Separat,freci untul cu zaharul pana se topeste aceasta din urma, apoi adaugi cacaoa, nucile,lamaia si biscuiti. Omogenizezi crema si o dai la rece pentru 15 minute. Fierbi apoi siropul din apa cu zaharul si esenta de vanilie in cateva clocote, il dai deoparte si-l lasi sa se racesaca.Insiropezi blatul si intinzi crema de cacao. Topesti ciocolata cu o lingura de ulei pe baia de aburi. O pui fierbinte intr-un sprit sau cornet de hartie si ornezi prajitura. O dai la rece pentru 1-2 ore. apoi o tai bucati. Pofta buna...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise