autor:

andreutza

» » Prajituri

Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat ai nevoie: 5 oua, 1 cana de zahar, 1 cana de faina, 4 linguri ulei, coaja rasa de la 1 lamaie, 1 cana de apa, 2 linguri zahar, 1 esenta de vanilie pentru sirop, Pentru crema ai nevoie de: 15 biscuiti cu miere, un pachiet de unt sau margarina, 1 cana de zahar, 1 lamaie, 1 lingura cacao, 1 cana miiez de nuca, 1 ciocolata pentru ornat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Bati albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le freci separat cu uleiul. Adaugi apoi treptat peste albusuri galbenusurile, faina si coaja rasa de lamaie.Torni aluatul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si-l dai la cuptor pentru 25 de minute. In acest tinp, treci pe rand prin masina de tocat nucile, lamaia si biscuiti. Separat,freci untul cu zaharul pana se topeste aceasta din urma, apoi adaugi cacaoa, nucile,lamaia si biscuiti. Omogenizezi crema si o dai la rece pentru 15 minute. Fierbi apoi siropul din apa cu zaharul si esenta de vanilie in cateva clocote, il dai deoparte si-l lasi sa se racesaca.Insiropezi blatul si intinzi crema de cacao. Topesti ciocolata cu o lingura de ulei pe baia de aburi. O pui fierbinte intr-un sprit sau cornet de hartie si ornezi prajitura. O dai la rece pentru 1-2 ore. apoi o tai bucati. Pofta buna...
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza feta

Prajitura cu branza feta

Se pregateste o tava de aragaz, se unge bine cu ulei de masline, se pregateste cuptorul la aragaz.

7 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Prajituri
Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream

Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream

Untul il topim la foc mic, adaugam cele doua tipuri de ciocolata rupte bucatele si amestecam pana

44 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • andreutza

    andreutza (Chef de cuisine):

    Este super, mi-a iesit de minune, multumesc celor care au publicat aceasta reteta.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Mai Andreuta,nu tu ai publicat aceasta reteta,ce iti multumesti tie insati.......????? :)

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

    Această prăjitură poate să fie şi un tort dacă îl ornezi adegvat.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie: 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 cana de apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie pentru sirop
  • Pentru crema ai nevoie de: 15 biscuiti cu miere
  • un pachiet de unt sau margarina
  • 1 cana de zahar
  • 1 lamaie
  • 1 lingura cacao
  • 1 cana miiez de nuca
  • 1 ciocolata pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de andreutza
Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, inpreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele

1 vot    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

Alice85 (Chef de cuisine)

Mai Andreuta,nu tu ai publicat aceasta reteta,ce iti multumesti tie insati.......????? :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu piersici si piscoturi