Bati albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le freci separat cu uleiul. Adaugi apoi treptat peste albusuri galbenusurile, faina si coaja rasa de lamaie.Torni aluatul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si-l dai la cuptor pentru 25 de minute. In acest tinp, treci pe rand prin masina de tocat nucile, lamaia si biscuiti. Separat,freci untul cu zaharul pana se topeste aceasta din urma, apoi adaugi cacaoa, nucile,lamaia si biscuiti. Omogenizezi crema si o dai la rece pentru 15 minute. Fierbi apoi siropul din apa cu zaharul si esenta de vanilie in cateva clocote, il dai deoparte si-l lasi sa se racesaca.Insiropezi blatul si intinzi crema de cacao. Topesti ciocolata cu o lingura de ulei pe baia de aburi. O pui fierbinte intr-un sprit sau cornet de hartie si ornezi prajitura. O dai la rece pentru 1-2 ore. apoi o tai bucati. Pofta buna...

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii