Prajitura cu biscuiti si crema de gris

Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu biscuiti si crema de gris

Ingrediente

  • 1,5 l lapte
  • 300 g gris
  • 300 g zahar
  • 300 g unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de la o portocala
  • aproximativ 50 buc biscuiti simpli
  • 150 g zmeura
  • 4-5 linguri fulgi nuca de cocos

Mod de preparare

Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul. Dam la foc mic si tinem pana cand obtinem o crema. Avem grija sa amestecam continuu cu ajutorul unui tel. Tragem de pe foc si adaugam untul taiat cubulete. Amestecam pana cand acesta este incorporat in crema. Lasam sa se racoreasca un pic si apoi impartim crema obtinuta in doua portii. Intr-una din portii, adaugam coaja de portocala si amestecam. In cealalta portie adaugam cacao si amestecam.

Asamblare

Imbracam o tava de 20/26 cu folie de plastic. Asezam un strat de biscuiti pe fundul tavii. Peste stratul de biscuiti turnam crema alba.Nivelam.

Deasupra cremei albe punem zmeura.

Urmeaza un strat de biscuiti (apasam usor biscuitii) peste care turnam crema de cacao. Peste crema de cacao presaram fulgi de nuca de cocos.

Ultimul strat o sa fie unul de biscuiti. Apasam usor cu mana biscuitii astfel incat acestia sa se lipesca bine de crema.

Dam prajitura la frigider pentru cateva ore bune (3-4 ore) dupa care scoatem prajitura din tava folosindu-ne de folia de plastic, apoi taiem pe linia biscuitilor.

Un desert delicios.

Acest desert il facea mama in perioada copilariei mele si il fac si eu pentru ca ne place tare mult.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura