Biscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit, sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit.
Biscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit, sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit. Se intinde amestecul de biscuiti in forma de tort cu inel detasabil, se preseaza cu dosul unei linguri intr-un strat uniform. Pe marginea formei, deasupra blatului de biscuiti, decoram cu bomboane de ciocolata.
Se mixeaza frisca pana se intareste, se amesteca cu gemul de macese si fructele scurse bine de suc. Se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie si adaugata in fir subtire in crema. Se toarna totul deasupra biscuitilor, se niveleaza si se lasa la rece 3 ore sau cel mai bine de seara pana a 2 a zi.
Se prepara jeleul amestecand restul de suc ramas de la compotul de ananas cu 3 linguri de gem si pliculetul de tort gelle. Se pun la fiert amestecand continuu, pana la primul clocot, apoi se toarna deasupra prajiturii, de la centrul ei spre margini. Se lasa la rece cca. 30 minute, dupa care se poate portiona.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii