autor:

anuta

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Ingrediente
(forma diametrul 22 cm), 200 g biscuiti, 125 g unt sau margarina, 200 g miez de nuca prajit si maruntit, 3-4 linguri compot de ananas, umplutura, 200 ml frisca lichida, 3 linguri gem de macese, 1/2 cantitatea bucati mici de ananas, scurse bine de compot (compot ananas bucati 400 g) , 1 plic de gelatina (10 g), jeleul:, Zeama scursa de compot de ananas, 3 linguri gem de macese, un plic jelee tort, decor:, bomboane de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Biscuitii maruntiti la robot se amesteca cu untul topit, sucul de compot si miezul de nuca prajit si maruntit. Se intinde amestecul de biscuiti in forma de tort cu inel detasabil, se preseaza cu dosul unei linguri intr-un strat uniform. Pe marginea formei, deasupra blatului de biscuiti, decoram cu bomboane de ciocolata.

Se mixeaza frisca pana se intareste, se amesteca cu gemul de macese si fructele scurse bine de suc. Se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie si adaugata in fir subtire in crema. Se toarna totul deasupra biscuitilor, se niveleaza si se lasa la rece 3 ore sau cel mai bine de seara pana a 2 a zi.

Se prepara jeleul amestecand restul de suc ramas de la compotul de ananas cu 3 linguri de gem si pliculetul de tort gelle. Se pun la fiert amestecand continuu, pana la primul clocot, apoi se toarna deasupra prajiturii, de la centrul ei spre margini. Se lasa la rece cca. 30 minute, dupa care se poate portiona.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort bust cu danteluta

Tort bust cu danteluta

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri

4 voturi    1 comentariu
8h 30 min
Torturi
Sarlota de portocale fara coacere

Sarlota de portocale fara coacere

Pentru început se rade coaja de la o portocală și se pune deoparte. Se decojesc cu grijă

15 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • (forma diametrul 22 cm)
  • 200 g biscuiti
  • 125 g unt sau margarina
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 3-4 linguri compot de ananas
  • umplutura
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri gem de macese
  • 1/2 cantitatea bucati mici de ananas
  • scurse bine de compot (compot ananas bucati 400 g) 
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • jeleul:
  • Zeama scursa de compot de ananas
  • 3 linguri gem de macese
  • un plic jelee tort
  • decor:
  • bomboane de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu fructe congelate Cheesecake cu fructe congelate

Mod de preparare pentru blat: se topeste untul la foc mic. Se maruntesc biscuitii, se toarna untul peste biscuiti, se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort trei ciocolate cu aroma de menta Tort trei ciocolate cu aroma de menta

Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Tort palarie