Se freaca bine galbenusurile cu zahrul pina se albesc, apoi se adauga picatura cu picatura esenta de cafea si romul, frecind mereu. Se imparte compozitia in doua parti; la una se adauga albusurile batute spuma si biscuitii rupti bucatele si se amesteca usor. Pe un platou, se aranjeaza partea cu biscuiti, se netezeste cu un cutit, iar deasupra se toarna partea de compozitie ramasa si care e ca un sodou de cafea. Se ptesara cu grilaj (nuci pralinate), care se prepara astfel: se pun la topit intr-o craticioara, 4 linguri zahar tos cu 1 lingura apa. Cind zaharul este caramel-deschis, se punemiezul de la 10-15 nuci, se amesteca cu caramelul, apoi se rastoarna pe un fund uns cu ulei sau apa (sa se poata desprinde usor). Dupa ce s-au racit se toaca si se presara pe prajitura. Grilajul se prepara dinainte.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii