Prajitura cu branza dulce si stafide

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza dulce si stafide

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 6 oua
  • 16 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 16 linguri ulei
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • 100 g smantana
  • 1 cana faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g smantana
  • 4oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri gris
  • 150 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • un praf de sare
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
  • Tin sa precizez ca am folosit drept masura pentru faina si zahar o cana de ceai de 250 ml.

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat.

Adaugam uleiul putin cate putin apoi incorporam smantana.

Adaugam apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom.

Cernem faina , o amestecam cu sarea si incorporam in amestecul de mai sus amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos.

Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam si pe el in compozitie.

Ungem o tava(30/24)cu unt si o tapetam cu hartie de copt si punem in ea jumatate din compozitia de mai sus.

Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de 8-10 min.

Scoatem din cuptor.

Pregatim umplutura.......batem bine ouale cu praful de sare apoi adaugam rand pe rand branza de vaci,smantana,zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom ,coaja rasa de lamaie,grisul si stafidele.

Amestecam bine ,cu lingura de lemn, pentru o buna omogenizare.

Turnam aceasta umplutura peste aluatul din tava.

Peste umplutura turnam cealalta jumatate de aluat.

Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade, timp de aproximativ 40 min.

Prajitura trebuie sa fie rumena si bine facuta(facem testul scobitorii).

Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar pudra si apoi taiem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor