Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam uleiul putin cate putin apoi incorporam smantana.
Adaugam apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
Cernem faina , o amestecam cu sarea si incorporam in amestecul de mai sus amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos.
Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam si pe el in compozitie.
Ungem o tava(30/24)cu unt si o tapetam cu hartie de copt si punem in ea jumatate din compozitia de mai sus.
Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de 8-10 min.
Scoatem din cuptor.
Pregatim umplutura.......batem bine ouale cu praful de sare apoi adaugam rand pe rand branza de vaci,smantana,zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom ,coaja rasa de lamaie,grisul si stafidele.
Amestecam bine ,cu lingura de lemn, pentru o buna omogenizare.
Turnam aceasta umplutura peste aluatul din tava.
Peste umplutura turnam cealalta jumatate de aluat.
Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade, timp de aproximativ 40 min.
Prajitura trebuie sa fie rumena si bine facuta(facem testul scobitorii).
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar pudra si apoi taiem.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii