Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 120 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura de branza:
  • 350 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 250 gr fructe tropicale din compot
  • Budinca de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr unt de 80% grasime
  • 1 lingurita vanilie
  • 2-3 linguri nuca de cocos

Mod de preparare

Blatul:

Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine o spuma.

Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele.

Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus, iar la final punem si vanilia.

Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.

Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Umplutura de branza:

Intr-un bol amestecam branza cu ouale si zaharul.

Incorporam faina, vanilia, coaja rasa de portocala si la final fructele tropicale, bine scurse de zeama.

Tapetam cu hartie de copt, o tava de 22/24 cm.

Turnam putin mai mult din jumatate din compozitia de blat, o nivelam, punem branza cu lingura pe intreaga suprafata.

Deasupra, punem restul de compozitie de blat, o nivelam usor.

Introducem prajitura, in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pana prajitura este rumenita si bine patrunsa. Dupa 30 de minute, putem verifica prajitura. Facem testul cu scobitoarea, cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Budinca de vanilie:

Intr-o cratita amestecam laptele cu zaharul si amidonul. Amestecam cu un tel pana amidonul este complet dizolvat.

Transferam cratita pe aragaz, la foc potrivit, lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam mereu in ea.

O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.

In crema rece punem vanilia, untul de la temperatura camerei si le mixam.

Peste prajitura rece, intindem budinca de vanilie si o presaram cu nuca de cocos.

O dam la frigider 2-3 ore, o portionam si servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise