Blatul:
Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine o spuma.
Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele.
Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus, iar la final punem si vanilia.
Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.
Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.
Umplutura de branza:
Intr-un bol amestecam branza cu ouale si zaharul.
Incorporam faina, vanilia, coaja rasa de portocala si la final fructele tropicale, bine scurse de zeama.
Tapetam cu hartie de copt, o tava de 22/24 cm.
Turnam putin mai mult din jumatate din compozitia de blat, o nivelam, punem branza cu lingura pe intreaga suprafata.
Deasupra, punem restul de compozitie de blat, o nivelam usor.
Introducem prajitura, in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pana prajitura este rumenita si bine patrunsa. Dupa 30 de minute, putem verifica prajitura. Facem testul cu scobitoarea, cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Budinca de vanilie:
Intr-o cratita amestecam laptele cu zaharul si amidonul. Amestecam cu un tel pana amidonul este complet dizolvat.
Transferam cratita pe aragaz, la foc potrivit, lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam mereu in ea.
O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.
In crema rece punem vanilia, untul de la temperatura camerei si le mixam.
Peste prajitura rece, intindem budinca de vanilie si o presaram cu nuca de cocos.
O dam la frigider 2-3 ore, o portionam si servim.
Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii