autor:

SIMONA PATRAS

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 aprilie 2018

Ingrediente
* 250 g branza de vaci, * 300 g rubarba, * 2 pere rosii, * 300 g zahar tos, * 1 zahar vanilat, * 200 g smantana, * 100 g unt, * 50 g faina, * 4 oua, * coaja de lamaie si portocala, * 1 lingurita agar - agar, * 1 pastaie de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza ouale impreuna cu 200 g zahar tos si zaharul vanilat.

Intr-un alt bol se amesteca branza de vaci cu smantana, untul topit si racit, coaja de lamaie, portocala si pastaia de vanilie.

Peste amestecul de branza se adauga oale mixate omogenizand bine compozitia.

Se toarna compozitia intr-o tava si se da la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 45- 50 minute.

Intre timp se curata tijele de rubarba, perele si se taie bucati potrivite.

Se adauga rubarba si perele intr-un vas se pune zaharul putina apa cat sa se acopere si se lasa sa dea un clocot.

Se adauga agar agarul si se lasa sa fiarba doua minute.

Se retrage de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se adauga amestecul de rubarba si pere rosii.

Se portioneaza si se serveste cu drag!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, rubarba si pere rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • * 250 g branza de vaci
  • * 300 g rubarba
  • * 2 pere rosii
  • * 300 g zahar tos
  • * 1 zahar vanilat
  • * 200 g smantana
  • * 100 g unt
  • * 50 g faina
  • * 4 oua
  • * coaja de lamaie si portocala
  • * 1 lingurita agar - agar
  • * 1 pastaie de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Prajitura Rudy