autor:

Simona_Georgescu

» » Prajituri

Prajitura cu branza si capsuni

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2015

Ingrediente
Blat:, , 4 oua, 3 linguri indulcitor pulbere, 1 lingura extract de vanilie, coaja rasa de la 1 lamaie, 250 gr branza proaspata 0,2% grasime de la Delaco, 250 gr branza dulce cu smantana(de la tarani), 100 gr unt, 3 linguri gris, 3 linguri faina, 1 lingura praf de copt, , Umplutura si decor:, , 200 gr smantana pt frisca, 100 gr mascarpone, 2 linguri indulcitor pulbere, 500 gr capsuni proaspete, 1-2 linguri miere

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta, se tin de tel si se deschid la culoare. Se reduce viteza mixerului, se adauga extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie, cate o lingura din branzeturi si unt pana terminam ingredientele. Separat, am amestecat faina, grisul si praful de copt, le-am incorporat amestecand incet cu un tel in aluat.



Compozitia rezultata am pus-o intr-o forma rotunda de silicon. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pt 40 minute si lasam blatul sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Frsica se mixeaza impreuna cu indulcitorul, iar la urma se adauga mascarponele. Capsunile se spala, se lasa sa se scurga de apa, se taie coditele si se incearca sa se aleaga capsuni cam de aceeasi marime.



Scoatem blatul din forma (seamana cu un cheesecake) il asezam pe un platou, deasupra ornam cu ajutorul posului moate de frisca si capsuni proaspete. Peste capsuni turnam 1-2 linguri de miere. Se serveste imediat. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza,ciocolata si capsuni

Prajitura cu branza,ciocolata si capsuni

Macinam biscuitii.Topim untul,apoi il amestecam cu biscuitii.Punem hartie de copt intr-o tava,apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Se zdrobesc biscuitii cu facaletul Se pun intr o tava rotunda si se intind uniform cu lingura Tava

19 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • 1 lingura extract de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 250 gr branza proaspata 0,2% grasime de la Delaco
  • 250 gr branza dulce cu smantana(de la tarani)
  • 100 gr unt
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
  • Umplutura si decor:
  • 200 gr smantana pt frisca
  • 100 gr mascarpone
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 500 gr capsuni proaspete
  • 1-2 linguri miere

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Piept de porc cu soric crocant

Piept de porc cu soric crocant

Se face o saramura din 2 linguri sare, 2 linguri zahar, 2 linguri marinata macelarului si apa cat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Negresa cu glazura de ciocolata