Prajitura cu branza si capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza si capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • 1 lingura extract de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 250 gr branza proaspata 0,2% grasime de la Delaco
  • 250 gr branza dulce cu smantana(de la tarani)
  • 100 gr unt
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
  • Umplutura si decor:
  • 200 gr smantana pt frisca
  • 100 gr mascarpone
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 500 gr capsuni proaspete
  • 1-2 linguri miere

Mod de preparare

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta, se tin de tel si se deschid la culoare. Se reduce viteza mixerului, se adauga extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie, cate o lingura din branzeturi si unt pana terminam ingredientele. Separat, am amestecat faina, grisul si praful de copt, le-am incorporat amestecand incet cu un tel in aluat.

Compozitia rezultata am pus-o intr-o forma rotunda de silicon. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pt 40 minute si lasam blatul sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Frsica se mixeaza impreuna cu indulcitorul, iar la urma se adauga mascarponele. Capsunile se spala, se lasa sa se scurga de apa, se taie coditele si se incearca sa se aleaga capsuni cam de aceeasi marime.

Scoatem blatul din forma (seamana cu un cheesecake) il asezam pe un platou, deasupra ornam cu ajutorul posului moate de frisca si capsuni proaspete. Peste capsuni turnam 1-2 linguri de miere. Se serveste imediat. Pofta buna!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni