autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu brinza , dovleac si ghimbir

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
255 g turtite cu ghimbir (circa 36 bucati), 2 linguri ulei de masline, 675 g brânza crema degresata (Neufchâtel), 1 cana smântâna degresata, 1 conserva (425 g) piure de dovleac, 1 cana zahar brun Închis compact, 2 oua mari, 2 albusuri de oua mari, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite scortisoara, 1 1/2 lingurita ghimbir macinat, 1 1/2 lingurita cardamom macinat, 1 lingurita enibahar, 1/2 lingurita sare, 1 cana nuci, tocate În bucati mari

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180°C. Într-un robot de
bucatarie, se amesteca turtitele de ghimbir si uleiul
pâna se macina fin. Se preseaza amestecul pe
fundul unei tavi rotunde, cu partea laterala
detasabila. Se coace 10 minute sau pâna se asaza si
devine crocant. Se Iasa cuptorul aprins.
in acelasi robot de bucatarie se amesteca brânza
crema, smântâna, piureul de dovleac, zaharul brun,
ouale intregi, albusurile, vanilia, scortisoara,
ghimbirul, cardamomul, enibaharul si sarea; se
prelucreaza pâna când se omogenizeaza.
Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita. Peste
aluat se presara nucile. Se coace 1 ora.
Se Închide focul la cuptor, se Iasa usa cuptorului
pUtin deschisa si se Iasa prajitura 45 de minute În
cuptorul stins. Se raceste la temperatura camerei,
apoi se acopera si se pune la frigider peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu brinza , dovleac si ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sirop de menta

Sirop de menta

Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Am pus apa si zaharul pe foc intr-o

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni intregi

Dulceata de capsuni intregi

Se spala cu detergent 4-5 borcanele mici cu capac, se clatesc bine si se lasa la uscat pe aragazul

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 255 g turtite cu ghimbir (circa 36 bucati)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 675 g brânza crema degresata (Neufchâtel)
  • 1 cana smântâna degresata
  • 1 conserva (425 g) piure de dovleac
  • 1 cana zahar brun Închis compact
  • 2 oua mari
  • 2 albusuri de oua mari
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1 1/2 lingurita cardamom macinat
  • 1 lingurita enibahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana nuci
  • tocate În bucati mari

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cheesecake cu ciocolata