autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu brinza si stafide

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 24 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 24 mai 2009

Ingrediente
ptr baza, 150 gr de biscuiti petite- beure, 100 gr de unt topit, ptr umplutura, 1/3 pahar de stafide, 2 linguri de rom, 750 gr brinza moale 5%, 200 gr smintina 15%, 1/4 pahar defaina, 1/4 pahar de amilan de porumb (corn flour), 3oua despartite, 1pahar de zahar, ptr glazura, 400gr de smintina 15%, 2linguri de zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade
Se pregateste baza
Se sfarima biscuitii si se amesteca cu untultopit pina se cuprinde totul.Se aseaza compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu pergament,se preseaza putin si se da la frizeer.
ptr umplutura
Stafidele se macereaza 15 minute in rom.Intr-e timp amestecam brinza cu smintina ,faina si cornflour galbenusele si 1/2 pahar de zahar pina se cuprind toate ingridentele.Se bat albusurile cu zahar pina este spuma si se cuprinde in umplutura de brinza,se adauga stafidele scurse si se toarna compozitia peste baza.
Se coace o ora pina cind chibritul este aproape uscat.Nu stingem cuptorul dar scoatem prajitura lasam sa se raceasca 10 minute.Amestecam smintina cu zahar si turnam peste prajitura si indreptam,intoarcem la cuptor ptr 10 minute pina cind glazura se stabileste.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine o acoperim cu staniol sau naylon si o lasam la frigider peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu brinza si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Trandafirasi cu mere

Trandafirasi cu mere

Pentru inceput vom decongela aluatul de foietaj cu circa 1 ora inainte de preparare. Apoi ne vom

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mere pe canapea

Mere pe canapea

Intindem aluatul. Taiem cercuri cu o cana sau un pahar mai larg la gura. Daca avem forme mici

19 voturi    8 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • ptr baza
  • 150 gr de biscuiti petite- beure
  • 100 gr de unt topit
  • ptr umplutura
  • 1/3 pahar de stafide
  • 2 linguri de rom
  • 750 gr brinza moale 5%
  • 200 gr smintina 15%
  • 1/4 pahar defaina
  • 1/4 pahar de amilan de porumb (corn flour)
  • 3oua despartite
  • 1pahar de zahar
  • ptr glazura
  • 400gr de smintina 15%
  • 2linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placintele toamnei cu prune bistritene