Se curăţă şi se rad merele. Se aprinde cuptorul.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuş se pune 1 lingură de zahăr şi se amestecă. Se adaugă treptat uleiul, apoi cacaua. Se pune restul ingredientelor, în afară de albuşuri. Acestea se bat bine cu puţină sare şi se încorporează uşor în partea mai groasă a compoziţiei.
Se pune hârtie de copt în tavă şi se toarnă prăjitura, se nivelează, apoi se presară stafidele. Se coace cam 40 de minute, se scoate şi se toarnă glazura moale peste ea, se mai dă 5 minute la cuptor şi se stinge. Se lasă în cuptor până se raceşte, apoi se scoate din tavă şi se poate consuma. E grozavă şi uşor de făcut.
Glazura se prepară astfel: se pune zahărul şi apa într-o crăticioară smălţuită, se dă la foc mic şi se amestecă. Când zahărul e dizolvat se adaugă 1 lingură de cacao cernută, se amestecă bine şi se ia de pe foc. Se toarnă fierbinte peste prăjitură.
Glazura o faceţi când prăjitura e aproape gata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii