autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Prajituri

Prăjitura cu bucluc de 8 Martie 2013

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2013

Ingrediente
Am mâncat o prăjitură bună la ziua unei colege și m-am gândit să mă răsfăţ de Ziua Femeii. Zis şi făcut! Am pregătit-o, am pus-o la cuptor, moment în care am rămas blocată: nu pusesem zahăr deloc! Ma grăbeam să ajung la sărbătorirea zilei noastre şi nu prea eram atentă la ce fac! Soluţia o aflaţi mai jos! Aşa se nasc marile dezastre sau...invenţii!, , , , 400 g de făină, 1 lingură de zahăr, 250 ml de ulei ( o cană), 4 ouă, 2 linguri cacao ( am pus cacao neagră de la Dr. Oetker), 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu, 1 kg de mere dulci şi zemoase(Florina), 2 linguriţe de scorţişoară, 2 pumni de stafide, Glazura:, 250 g de zahăr, 8 linguri de apă, 1 lingură de cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

13 voturi

Mod de preparare

Se curăţă şi se rad merele. Se aprinde cuptorul.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuş se pune 1 lingură de zahăr şi se amestecă. Se adaugă treptat uleiul, apoi cacaua. Se pune restul ingredientelor, în afară de albuşuri. Acestea se bat bine cu puţină sare şi se încorporează uşor în partea mai groasă a compoziţiei.
Se pune hârtie de copt în tavă şi se toarnă prăjitura, se nivelează, apoi se presară stafidele. Se coace cam 40 de minute, se scoate şi se toarnă glazura moale peste ea, se mai dă 5 minute la cuptor şi se stinge. Se lasă în cuptor până se raceşte, apoi se scoate din tavă şi se poate consuma. E grozavă şi uşor de făcut.
Glazura se prepară astfel: se pune zahărul şi apa într-o crăticioară smălţuită, se dă la foc mic şi se amestecă. Când zahărul e dizolvat se adaugă 1 lingură de cacao cernută, se amestecă bine şi se ia de pe foc. Se toarnă fierbinte peste prăjitură.
Glazura o faceţi când prăjitura e aproape gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu bucluc de 8 Martie 2013" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu fructe confiate

Rulada cu fructe confiate

Untul se freaca spuma cu zaharul pudra.Se adauga pe rand ouale, branza de vaci, coaja rasa de lamaie

11 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Lidia cu ciocolata

Prajitura Lidia cu ciocolata

Incingem cuptorul la 180 grade. Ingredientele pentru blat se fierb la bain marie, faina o adaugam

14 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Coman Cornelia , 16 octombrie 2013

    Din greseala omul invata mai repede.

  • Fara foto

    Cristina Josan , 16 octombrie 2013

    nu esti singura,eu am uitat sa pun faina,dar totusi a iesit si s-a si mancat,siiii a fost si "f bun"

  • Marianne_Scarlat

    Marianne_Scarlat (Chef de cuisine) , 11 martie 2013

    Buclucul cred ca a fost delicios! Mai putin zahar nu strica! Pupici!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 martie 2013

      Un bucluc foarte apetisant!*****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 martie 2013

      Si ??? De mancat sigur s-a mancat.... Crezi ca esti singura Adelina, care ai patit asa ceva ??? Mai asteapta putin ....si mai vorbim ! Te tzuc !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

13 voturi

Ingrediente

  • Am mâncat o prăjitură bună la ziua unei colege și m-am gândit să mă răsfăţ de Ziua Femeii. Zis şi făcut! Am pregătit-o
  • am pus-o la cuptor
  • moment în care am rămas blocată: nu pusesem zahăr deloc! Ma grăbeam să ajung la sărbătorirea zilei noastre şi nu prea eram atentă la ce fac! Soluţia o aflaţi mai jos! Aşa se nasc marile dezastre sau...invenţii!
  • 400 g de făină
  • 1 lingură de zahăr
  • 250 ml de ulei ( o cană)
  • 4 ouă
  • 2 linguri cacao ( am pus cacao neagră de la Dr. Oetker)
  • 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
  • 1 kg de mere dulci şi zemoase(Florina)
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • 2 pumni de stafide
  • Glazura:
  • 250 g de zahăr
  • 8 linguri de apă
  • 1 lingură de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Marianne_Scarlat (Chef de cuisine)

Buclucul cred ca a fost delicios! Mai putin zahar nu strica! Pupici!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu struguri, branza si cacao