autor:

Simona_Georgescu

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu bulion

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2018

Ingrediente
Pentru foi:, 100 ml ulei de floarea soarelui, 80 gr zahar brut sau 4 linguri(1 lingura are aproximativ 20 gr), 200 ml suc gros de rosii(passatta), 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, zeama de la jumatate lamaie, 400-420 gr faina, Pentru crema:, 1,5 litri lapte dulce, 80 gr zahar brut sau 4 linguri, 200 gr griș de grau, 50 ml sirop natural de trandafiri eu am folosit de la &bdquoBunatati din natura&rdquo, 1 plic de coaja de lamaie de la Dr. Oetker, 200 gr unt gras 80%, In plus: 1 borcan de gem de caise sau o dulceata mai groasa(300-400 gr)

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru foi: cel mai simplu lucrati cu un robot de bucatarie. Puneti in bolul robotului uleiul, zaharul, sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Mixati cateva secunde pentru un amestec uniform. Adaugati faina, mixati pana aluatul se leaga. Daca mai este necesar, adaugati inca 20-30 gr faina, asta depinde si de faina pe care o folositi… Puneti aluatul in folie alimentara si dati la frigider pentru 30 minute.



Pentru crema: puneti laptele la foc intr-o cratita mai mare impreuna cu zaharul. Cand laptele fierbe, adaugati grisul in ploaie, amestecand cu un tel tip para. Cand s-a ingrosat, adaugati untul rece taiat cuburi, amestecati pana untul se topeste. Opriti focul si adaugati aromele, respectiv coaja de lamaie si siropul de trandafiri, in cazul meu. Acoperiti cu folie de prospetime si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.



Scoateti aluatul din frigider si-l taiati in patru. Luati cate o bucata de aluat, puneti putina faina pe masa de lucru si intindeti aluatul intr-o foaie subtire. Coaceti foile timp de 7-8 minute pe dosul tavii fara sa ungeti cu ceva tava. Inainte de coacere se inteapa alutul din loc in loc cu o furculita. Pentru cuptorul meu au fost suficiente 7 minute… Lasati foile sa se raceasca.



Pentru asamblare: puneti o foaie de copt in tava in care ati copt foile. Adaugati o foaie, jumatate de crema, intindeti crema in strat uniform, adaugati alta foaie. Peste a doua foaie punem gemul/dulceata, apoi foaie, restul de crema, iar la final ultima si cea mai frumoasa foaie. Inveliti prajitura cu marginile foii de copt, deasupra puneti o folie/punga si ca sa stea putin presata puneti o greutate(eu pun carti). Se da la frigider pana a doua zi, se pudreaza cu zahar pudra(optional), se portioneaza si se serveste. Cu cat sta mai mult la frigider cu atat se fragezesc mai mult foile.



In pozele din imagine am folosit gem de capsuni, iar arome: vanilie, coaja de lamaie si portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bulion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Prajitura cu foi cu bulion

Prajitura cu foi cu bulion

Intr-un castron, amestecam uleiul si zaharul pana se topeste acesta din urma. Adaugam bulionul,

40 voturi    22 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

Pentru foi: Intr-un bol diluam bulionul cu apa, apoi adaugam uleiul, zaharul si amestecam bine pana

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 80 gr zahar brut sau 4 linguri(1 lingura are aproximativ 20 gr)
  • 200 ml suc gros de rosii(passatta)
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • zeama de la jumatate lamaie
  • 400-420 gr faina
  • Pentru crema:
  • 1,5 litri lapte dulce
  • 80 gr zahar brut sau 4 linguri
  • 200 gr griș de grau
  • 50 ml sirop natural de trandafiri eu am folosit de la &bdquoBunatati din natura&rdquo
  • 1 plic de coaja de lamaie de la Dr. Oetker
  • 200 gr unt gras 80%
  • In plus: 1 borcan de gem de caise sau o dulceata mai groasa(300-400 gr)

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia,

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Retete de Pasti
Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Miel la ceaun cu sos de vin alb
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide