autor:

cretu_veronica22

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu caise caramelizate

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Ingrediente
180 gr unt sau margarina, 1 cana si 1/2 de zahar brun, 1 kg de caise proaspete, Blat:, 6 oua, 6 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 12 linguri de faina, 1 praf de copt, , 1 cana suc de portocale

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Zaharul si untul se pun intr-o cratita pe foc pana se topeste tot zaharul.
Compozitia se pune intr-o tava neaderenta (ceramica sau teflon), iar caisele taiate in jumatate se asaza cu partea rotunda in jos, in sirop, una langa alta.
Blatul:
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma. Adaugam zaharul si batem pana cand acesta se topeste. Adaugam si galbenusurile. Incorporam apoi faina si praful de copt, amestecand usor. Compozitia se intinde usor peste fructe si dam la cuptor 45 minute.
Cand prajitura este coapta, fierbem sucul de portocale si-l turnam peste blat. Lasam prajitura in tava pana cand se raceste si apoi o rasturnam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cake pops de Valentine's Day

Cake pops de Valentine's Day

Mod de pregatire ~ blat ~: Procedura pentru prepararea blatului este similara pregatirii brioselor.

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Prajituri
Eclere

Eclere

Intr-un vas, punem la fiert apa cu sare. Adaugam untul si lasam sa fiarba un pic. Luam de pe foc

9 voturi    9 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zorlescu A. , 10 august 2017

    Pai de ce fierbi sucul de portocale? Nu storci portocala si o pui sau pui sucuri din alea din comert?

  • Fara foto

    Petcu Doina , 02 august 2017

    Interesanta!!!!! Multumesc!!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 180 gr unt sau margarina
  • 1 cana si 1/2 de zahar brun
  • 1 kg de caise proaspete
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 6 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 cana suc de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi

Zorlescu A.

Pai de ce fierbi sucul de portocale? Nu storci portocala si o pui sau pui sucuri din alea din comert?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
prajitura Greta Garbo