Intr-un bol punem la mixat ouale impreuna cu praful de sare si zaharul pe care il adaugam in ploaie..Mixam circa 10 min. si adaugam in acest timp si zaharul vanilat.
Adaugam treptat uleiul (fara a ne opri din mixat)si mai apoi incorporam iaurtul (lingura cu lingura).Adaugam si esenta de rom.Cernem faina si o amestecam cu praful de copt.Adaugam treptat faina amestecand de jos in sus,folosind lingura de lemn.Tapetam o forma(3o/22) cu hartie de copt.Turnam aluatul de mai sus in tava.Spalam caisele, indepartam coaja si apoi le taiem in jumatate.Punem deasupra aluatului, fructele.Preincalzim cuptorul.Dam tava la cuptor.Coacem la 180 grade timp de circa 30 min.Facem testul scobitorii si daca prajitura il trece atunci scoatem tava din cuptor si lasam la racit. Cand prajitura s-a racit o scoatem din tava ,o pudram cu zahar pudra si apoi o feliem.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii