autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu caise si iaurt

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2016

Ingrediente
450 g faina, 6 oua, 240 g zahar, 120 ml ulei, 220 ml iaurt cu caise, 1 plic praf de copt1, 4-16 caise(ale mele au fost mai micute), 2 plicuri zahar vanilat, 1 fiola esenta de rom, un praf de sare, zahar pudra pentru pudrat

Dificultate: Medie Timp: 50 min

84 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol punem la mixat ouale impreuna cu praful de sare si zaharul pe care il adaugam in ploaie..Mixam circa 10 min. si adaugam in acest timp si zaharul vanilat.

Adaugam treptat uleiul (fara a ne opri din mixat)si mai apoi incorporam iaurtul (lingura cu lingura).Adaugam si esenta de rom.Cernem faina si o amestecam cu praful de copt.Adaugam treptat faina amestecand de jos in sus,folosind lingura de lemn.Tapetam o forma(3o/22) cu hartie de copt.Turnam aluatul de mai sus in tava.Spalam caisele, indepartam coaja si apoi le taiem in jumatate.Punem deasupra aluatului, fructele.Preincalzim cuptorul.Dam tava la cuptor.Coacem la 180 grade timp de circa 30 min.Facem testul scobitorii si daca prajitura il trece atunci scoatem tava din cuptor si lasam la racit. Cand prajitura s-a racit o scoatem din tava ,o pudram cu zahar pudra si apoi o feliem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Mixam ouale impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul si obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam

2 voturi    0 comentarii
55 min
Prajituri
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Separam ouale, albusurile le batem bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc, pe urma

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vio , 25 iunie 2017

    Delicios!

  • Fara foto

    Valentin , 11 iunie 2017

    Reteta foarte buna, iar prajitura iese deliciosa!

Dificultate

Medie

Timp

50 min

84 voturi

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 6 oua
  • 240 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 220 ml iaurt cu caise
  • 1 plic praf de copt1
  • 4-16 caise(ale mele au fost mai micute)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

Vio

Delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu frisca si capsune