Se prepara fiecare blat asa; se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se obtine o bezea consistenta. Se freaca galbenusurile cu uleiul si esenta apoi se adauga in albusuri, se incorporeaza si se adauga treptat si fina.
Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam aluatul si coacem 20 de minute la foc iute la inceput (cca 5 minute)apoi la foc potrivit
Se fierb capsunile cu cana de zahar si o cana de apa,cca 15 minute apoi se scurg capsunile de sirop si se paseaza cu un blender pana obtinem un piure fin.
Piureul de capsuni rece se mixeaza cu smantana si o cescuta de sirop rece.
Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece apoi o topim la bain marine si o adaugam in crema.
Se monteaza prajitura asa; in tava in care am copt blaturile asezam primul blat asezat intr-un cadru detasabil(este un cadru de inox care se modifica in functie de marimea tavii) se toarna crema de capsuni apoi se vine deasupra cu cel de-al 2 lea blat, se preseaza usor cu mana si se da la frigider cca o ora apoi se scoate tava si deasupra blatului presaram capsuni maruntite apoi preparam jeleul conform instructiunilor de pe plic,folosind siropul de capsuni ramas si il turnam fierbinte deasupra prajiturii, incepind din centru spre margini.
Se mai lasa cel putin o ora la rece inante e a o taia in forma dorita
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii