Prajitura cu castane si crema de ciocolata

Prajitura cu castane si crema de ciocolata. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem usor cu o furculita impreuna cu cele 2 linguri de apa si la lasam deoparte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu castane si crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pt blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -10 linguri faina
  • -1plic praf de copt
  • -praf de sare
  • -1 lingurita rom
  • -coaja razuita de portocala
  • Pt crema de ciocolata:
  • -300 ml lapte
  • -3 linguri zahar
  • -2 linguri amidon
  • -1 lingura cacao de calitate
  • -200 ml frisca
  • Extra :
  • -200 gr piure castanet
  • -70 ml cafea+70 ml apa

Mod de preparare

Blat

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem usor cu o furculita impreuna cu cele 2 linguri de apa si la lasam deoparte.

Albusurile impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom le batem spuma tare . Trebuie sa fie batute bine astfel incat in momentul cand ridicam paletele mixerului sa ramana un mot.

Adaugam coaja razuita de portocala in albusuri, galbenusurile si apoi treptata amestecand se sus in jos cu o paleta faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt.

Turnam compozitia in tava , nivelam si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute . Pentru a fi siguri ca este copt blatul folosim o cobitoare , daca iese curate atunci este in regula .

Pana cand se coace blatul facem crema .

Intr-o cratita cu fund gros punem amidonul, zaharul , cacao si turnam incet laptele. Trebuie sa amestecam , eu folosesc de obicei un tel para ca sa nu ramana cocoloase. Punem pe foc si amestecam continu pana cand se formeaza o crema groasa . Eu am racit-o rapid, am pus cratita intr-o galeata cu apa foarte rece ,dar se poate lasa sa se raceasca incet.

Cand a fost rece am batut frisca tare si le-am amestecat.

Piureul de castanet l-am decongelat si l-am lasat deoparte sa-si astepte randul.

Intr-o cana am amestecat 70 ml cafea naturala cu apa.

Asamblam :

Blatul l-am taiat cand a fost rece , de preferinta a doua zi, in jumate . Am insiropat cu jumate din cafea , am aintins piureul de castanet si ¾ din crema . Am nivelam .

Jumatatea de blat ramasa am insiropat-o cu cafeluta care mai era in cana , am asezt blatul peste crema . Deasupra am pus restul de crema si am pudrat cu cacao .

Lasam sa se raceasca si servim .

Va doresc pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise