PENTRU BLAT:
1 - Bati albusurile spuma cu zahar
2 - Adaugi galbenusurile, margarina topita si racita, esenta (rom), praful de copt, incorporezi usor faina apoi adaugi cacaua .
3 - Torni aluatul intr-o tava cu hartie de copt . Coci la foc mic 40 mic.
CREMA ALBA:
1 - Branza scursa bine si frecata cu zaharul si esenta (vanilie).
2 - Bati frisca lichida cu mixerul si o amesteci cu gelatina (preparata si rece)
3 - Se amesteca frisca si branza la un loc.
SIROP:
1 - Se fierbe apa cu zaharul, cu esenta , si cu coaja de portocal rasa timp de 15 minute.
CREMA NEAGRA:
1 - Untul cu zaharul le pui la foc foarte mic, adaugi esenta, laptele si ciocolata de menaj si omogenizezi bine crema.
2 - Pui crema la rece pana devine consistenta .
Blatul rece se taie in doua insiropezi , ungi prima parte cu putina crema de ciocolata , pui 3/4 din crema de branza (crema alba) , din nou ciocolata , se aseaza a doua jumatate de blat insiropat iar deasupra crema alba ramasa.
*Daca vrei adaugi ca decoratiune fulgi de ciocolata neagra*

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii