autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu Ciocolata

Autor: Mirela (Bucatar sef)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mirela (Bucatar sef)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Ingrediente
blat:, -7 oua, -7 linguri zahar, -50 grame cacao, -250 grame faina, -100 grame margarina, -1 esenta rom, -1 plic praf de copt, crema alba:, -250 ml frisca lichida, -2 pliculete gelatina, -500 grame branza vaci, -1 esenta vanilie, -200 grame zahar, sirop:, -300 ml apa, -250 grame zahar, -1 esenta vanilie, -1 buc intreaga coaja de portocala, crema neagra:, -1 pachet unt, -250 grame zahar, -4 linguri lapte, -250 grame ciocolata de menaj, -1 esenta de rom, -50 grame ciocolata neagra

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 25 min

0 voturi

Mod de preparare

PENTRU BLAT:

1 - Bati albusurile spuma cu zahar

2 - Adaugi galbenusurile, margarina topita si racita, esenta (rom), praful de copt, incorporezi usor faina apoi adaugi cacaua .

3 - Torni aluatul intr-o tava cu hartie de copt . Coci la foc mic 40 mic.

CREMA ALBA:

1 - Branza scursa bine si frecata cu zaharul si esenta (vanilie).

2 - Bati frisca lichida cu mixerul si o amesteci cu gelatina (preparata si rece)

3 - Se amesteca frisca si branza la un loc.

SIROP:

1 - Se fierbe apa cu zaharul, cu esenta , si cu coaja de portocal rasa timp de 15 minute.

CREMA NEAGRA:

1 - Untul cu zaharul le pui la foc foarte mic, adaugi esenta, laptele si ciocolata de menaj si omogenizezi bine crema.

2 - Pui crema la rece pana devine consistenta .

Blatul rece se taie in doua insiropezi , ungi prima parte cu putina crema de ciocolata , pui 3/4 din crema de branza (crema alba) , din nou ciocolata , se aseaza a doua jumatate de blat insiropat iar deasupra crema alba ramasa.

*Daca vrei adaugi ca decoratiune fulgi de ciocolata neagra*
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Incepem cu pregatirea cremei: Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Mixam 200 g de unt cu 200 g de zahar intr-un vas incapator, 5 minute. Adaugam ouale, amestecam bine,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Delicioasa...

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 25 min

0 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • -7 oua
  • -7 linguri zahar
  • -50 grame cacao
  • -250 grame faina
  • -100 grame margarina
  • -1 esenta rom
  • -1 plic praf de copt
  • crema alba:
  • -250 ml frisca lichida
  • -2 pliculete gelatina
  • -500 grame branza vaci
  • -1 esenta vanilie
  • -200 grame zahar
  • sirop:
  • -300 ml apa
  • -250 grame zahar
  • -1 esenta vanilie
  • -1 buc intreaga coaja de portocala
  • crema neagra:
  • -1 pachet unt
  • -250 grame zahar
  • -4 linguri lapte
  • -250 grame ciocolata de menaj
  • -1 esenta de rom
  • -50 grame ciocolata neagra

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu vanilie