Ingrediente
5oua despartite, 11/2 pahar zahar, 3 linguri de cacao, 3 linguri de faina ptr prajituri, 1paharel de koniak, 200 gr de cocos macinat, , ptr crema de ciocolata, 125 gr frisca nebatuta, 100 gr ciocolata amaruie, 30 gr de unt
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
10 voturi
Mod de preparare
Intr-un bol frecam galbenusele cu 3/4 pahar de zahar pina este o spuma se adauga cacao, faina si koniakul.Se toarna in tava.
Se bat spuma albusele cu putin sare si 3/4 pahar de zahar pina este o spuma tare se adauga cocosul si se amesteca usor sa se cuprinda dupa care turnam peste compozitia de ciocolata.Se da la cuptor la 180 de grade incalzit dinainte ptr 3o-40 de minute sau pina cind scobitoarea infipta in prajitura iese uscata.
Se pune intr-o cratita pe foc mediu smintina ptr frisca si ciocolata bucatele si se amesteca pina cind ciocolata se topeste ,fara ca smintina sa fiarba se adauga untul si se incorporeaza in crema si cine doreste putin rom.Se lasa putin crema sa se raceasca si se unge prajitura deasupra chiar daca crema pare prea moale cind se raceste se stringe complect.Iese o prajitura delicioasa si este si aspectoasa.
Czompa (Chef de cuisine) , 25 august 2009
Pare interesanta reteta dar as fi vrut o poza cu o felie din prajitura. Oricum felicitari!