Prajitura cu ciocolata si piersici

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ciocolata si piersici

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao neagra (eu nu am avut neagra, dar prima data cand am facut reteta chiar de asta am pus si mi-a placut cum a iesit)
  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 200 g unt moale,
  • 150 g budinca proaspata cu gust de ciocolata
  • 1 plic praf de copt
  • 2 conserve de piersici jumatati (eu am folosit piersici proaspete)
  • 2 linguri zeama de compot

Mod de preparare

Eu mi-am notat constiincios reteta de prajitura cu ciocolata si piersici si apoi am facut-o dupa capul meu; varianta pe scurt ar fi ca se amesteca faina cu cacaua si praful de copt intr-un bol, apoi se adauga restul ingredientelor si se mixeaza 2 minute. Eu am procedat altfel.

Mai intai mi-am batut capul cu budinca; la tv au folosit budinca la cutie. Eu mi-am pregatit o budinca din aceea la plic. Am cantarit cantitatea necesara, restul am consumat-o ca atare.

Am mixat bine untul cu zaharul. Am adaugat pe rand ouale, mixand dupa fiecare pentru incorporare. Am continuat sa mixez amestecul de oua cu unt si zahar (si un praf de sare!) timp de 10 minute.

Dupa ce s-au amestecat bine aceste prime ingrediente am adaugat si budinca de ciocolata. Am pus mai apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Am mixat bine.

Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am asezat deasupra felii de piersica (pe care le-am tinut putin pe prosoape de hartie care au "tras" zeama).

Am introdus tava in cuptorul preincalzit, la 170 de grade. Prajitura cu ciocolata si piersici s-a copt in cca 35 de minute, pentru siguranta faceti testul scobitorii.

Daca doriti puteti incalzi 2 linguri de compot si il turnati peste jumatatile de piersica, asa cum prevede reteta; eu am sarit peste partea asta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor